Σύντομα (06/07/16)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H MetLife κερδίζει για 2ο έτος το «Βραβείο Εθελοντισμού»

Για την εθελοντική της συνεισφορά βραβεύθηκε η MetLife από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), στο πλαίσιο του 10ου πανελλήνιου διαγωνισμού για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016». Η ομάδα εθελοντών της MetLife βραβεύθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Βραβείο Εθελοντισμού για το Πρόγραμμα «LifeChanger». Η βράβευση αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης της σημαντικής στήριξης που προσφέρει η MetLife σε συνεργασία με το MetLife Foundation στο έργο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του MetLife LifeChanger, του προγράμματος που υλοποιεί η Εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και των νέων, μέσα από την ενίσχυση της αντίληψής τους επάνω σε οικονομικά θέματα. Το βραβείο Εθελοντισμού παρέλαβαν οι εθελοντές του προγράμματος MetLife LifeChanger, οι οποίοι με την ατομική τους συνεισφορά συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια της Εταιρείας να στηρίξει και να ενισχύσει τη νέα γενιά στην Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο το τέταρτο Travel Trade Athens

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» από την Eταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Οργανισμών της Ευρώπης το 4ο Travel Trade Athens, η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση για την προβολή της πρωτεύουσας στη παγκόσμια τουριστική και συνεδριακή αγορά. H τέταρτη διοργάνωση του Travel Trade Athens θα φιλοξενήσει πάνω από 95 εκπροσώπους Tουριστικών Οργανισμών, τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων καθώς και δημοσιογράφους ειδικότερα του συνεδριακού τουρισμού. Ηδη έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή περισσότερων από 60 επιλεγμένων επαγγελματιών από τον χώρο και δημοσιογράφων, ενώ πάνω από 90 προμηθευτές από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στο workshop.

Tην τροποποίηση και κωδικοποίηση των όρων του κοινού oμολογιακού δανείου, και ρύθμιση αυτού, ποσού 10.500.000 ευρώ που εκδόθηκε την 31-12-2009, ανακοίνωσε η εισηγμένη Eurobrokers. Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κύριες τροποποιήσεις του ως άνω ομολογιακού δάνειου της εταιρείας είναι οι κάτωθι: α) Η κεφαλαιοποίηση τόκων μέχρι του συνολικού ποσού 813.926 ευρώ και η αύξηση του κεφαλαίου του δανείου λόγω της ανωτέρω κεφαλαιοποίησης μέχρι του ποσού των 11.313.926 ευρώ. β) Η αλλαγή του προγράμματος αποπληρωμής του ανεξόφλητου υπολοίπου κεφαλαίου του δανείου. γ) Η παράταση της διάρκειας του δανείου κατά δύο έτη, ήτοι από τις 31-12-2016 για τις 31-12-2018. δ) Η μείωση του περιθωρίου του δανείου από 3,00% σε 1,50%.

11/7  η καταβολή επιστροφής κεφαλαίου

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 θα ξεκινήσει η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,025 ευρώ ανά μετοχή της μαρμαροβιομηχανίας Ικτίνος μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Πειραιώς. Η επιστροφή κεφαλαίου προέκυψε από την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας κατά 714.502,50 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού «καταβληθέν διαφορά έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιον» ποσού 714.502,50 ευρώ με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,40 ευρώ σε 0,425 ευρώ και την ταυτόχρονη ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό 0,025 ευρώ, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,425 ευρώ σε 0,40 ευρώ.

Επέκταση συνεργασίας Play με Huawei στην Πολωνία

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, εκ των ηγετιδών δυνάμεων στην παγκόσμια αγορά, υπέγραψε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play (P4), μέλος του ομίλου Olympia στην Πολωνία, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού. Η εν λόγω συμφωνία αφορά την ανάπτυξη της υποδομής του δικτύου της Play στην πολωνική αγορά, καθώς οι δύο όμιλοι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη των φασμάτων 4.5G και 5G, στοχεύοντας σε αποτελεσματικότερες και ταχύτερες υπηρεσίες ευρυζωνικού δικτύου για τους συνδρομητές της Play. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναδειχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 25,6% και 14,2 εκατ. συνδρομητές. Κατά το 2015, η πελατειακή βάση των συνδρομητών αυξήθηκε κατά 15,2%, κάτι που αντανακλάται και στην αυξημένη κερδοφορία της, καθώς τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 22,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 44%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή