Αύξηση 8,3% εμφανίζουν οι online ξενοδοχειακές τιμές τον Ιούλιο

Αύξηση 8,3% εμφανίζουν οι online ξενοδοχειακές τιμές τον Ιούλιο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 8,3% καταγράφουν οι online ξενοδοχειακές τιμές στη χώρα μας για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Trivago.

Aναλυτικά, για τον τρέχοντα μήνα η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο φθάνει στα 131 ευρώ έναντι 121 ευρώ τον Ιούλιο του 2015. Αντιθέτως, στην Αθήνα οι ξενοδοχειακές τιμές αυτό τον μήνα ακολουθούν πτωτική πορεία. Ετσι, η μέση online τιμή στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας εμφανίζει πτώση κατά 10,6% φθάνοντας σε 101 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή παρουσιάζει αύξηση κατά 4,1% (62 ευρώ) ενώ στην Πάτρα πτώση κατά 11,4% (62 ευρώ). Η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 31% (93 ευρώ) καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Πάργας. Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, αύξηση κατά 5,6% (94 ευρώ) εμφανίζει η μέση τιμή στο Ηράκλειο, κατά 12% στα Χανιά (103 ευρώ) και κατά 14,8% (124 ευρώ) στον Αγιος Νικόλαο, ενώ πτώση κατά 8,3% (111 ευρώ) εμφανίζει το Ρέθυμνο. Στη Σαντορίνη και στη Μύκονο η μέση τιμή παρουσιάζει πτώση κατά 1,5% (259 ευρώ) και κατά 5,9% (335 ευρώ) αντίστοιχα. Στον αντίποδα, στην Κέρκυρα και στην Κεφαλονιά η μέση τιμή εμφανίζει αύξηση κατά 6% (89 ευρώ) και κατά 16,7% (84 ευρώ) αντίστοιχα.

Σε ανταγωνιστικούς προς την Ελλάδα τουριστικούς προορισμούς οι τιμές παρουσιάζουν μεικτές τάσεις. Στην Ισπανία, όπου αναμένεται να επιτευχθεί ρεκόρ αφίξεων και εσόδων κατά τη φετινή περίοδο, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή για τον Ιούλιο παρουσιάζει αύξηση κατά 5% (126 ευρώ). Αντιθέτως, στην Τουρκία όπου η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση κινείται σε πτωτική τροχιά, ως αποτέλεσμα των συνεπειών από τις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις που υπέστη ο προορισμός, η μέση τιμή είναι μειωμένη κατά 9,8% (92 ευρώ). Στην Κροατία και στην Κύπρο η μέση τιμή εμφανίζει αύξηση κατά 10,8% (144 ευρώ) και κατά 6,1% (105 ευρώ) αντίστοιχα. Επίσης, στη Γαλλία και στην Ιταλία η μέση τιμή παρουσιάζει πτώση κατά 2,9% (136 ευρώ) και κατά 2,5% (119 ευρώ) αντίστοιχα. Σε επίπεδο πόλεων το Μονακό διαθέτει την υψηλότερη μέση ξενοδοχειακή τιμή για τον Ιούλιο, αν και χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, η μέση τιμή εμφανίζει πτώση κατά 4,1% φθάνοντας σε 424 ευρώ. Στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη η τιμή παρουσιάζει αύξηση κατά 6,7% (159 ευρώ) και κατά 5,5% (96 ευρώ) αντίστοιχα. Στον αντίποδα, στο Λονδίνο και στο Παρίσι η μέση online ξενοδοχειακή τιμή εμφανίζει πτώση κατά 12,9% (203 ευρώ) και κατά 6,2% (151 ευρώ) αντίστοιχα.

Συγκρίσεις

Ο ξενοδοχειακός κατάλογος της Τrivago δείχνει τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις ευρωπαϊκές χώρες και τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις για τη διεθνή ιστοσελίδα. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από 2 εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μία διανυκτέρευση, που γίνονται μέσω του συστήματός της. H διεθνής ιστοσελίδα αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα των ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερους από 200 διαφορετικούς διαδικτυακούς τόπους κρατήσεων για περισσότερα από 1 εκατ. ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι κάθε μήνα πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν την Trivago η οποία έχει έδρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και αυτή τη στιγμή διαθέτει 52 διεθνείς πλατφόρμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή