Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντης

Απαιτήσεις

Σε αξιοπρεπή επίπεδα παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του Σαράντη για τα δεδομένα της χρηματιστηριακής αγοράς. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου διακινήθηκαν περισσότερες από 200.000 μετοχές της εταιρείας, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η μετοχή υπέστη απώλειες 5,13%. Η εταιρεία ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι το συνολικό ύψος των απαιτήσεών της από τη Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται σήμερα στα 6,4 εκατ. ευρώ.

Επίλεκτος

Παραγωγή ηλ. ενέργειας

Ενισχύθηκε η μετοχή της Επιλέκτου Κλωστοϋφαντουργίας, στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η μετοχή κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 9,09%, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στα 0,120 ευρώ (κλείσιμο 7ης Ιουλίου 2016). Η εταιρεία, στο πλαίσιο της επέκτασης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει υπογράψει τη σύμβαση χρηματοδότησης της εγκατάστασης σταθμού παραγωγής βιοαερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 5,25 MW στα Φάρσαλα.

ΓΕΚΕ

Επιδείνωση προσδοκιών

Εβδομαδιαίες απώλειες 10% σημείωσε η μετοχή της ΓΕΚΕ (διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου President στους Αμπελοκήπους της Αθήνας). Η κακή εικόνα των αφίξεων από την αρχή της χρονιάς έχει επηρεάσει και την πληρότητα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η γενικότερη επιδείνωση των προσδοκιών οδήγησε, τελικά, στην απόφαση να μην διανεμηθεί επιπλέον μέρισμα για τη χρήση του 2015, πέραν του προμερίσματος που είχε αποφασιστεί και διανεμηθεί τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Αεροπορία Αιγαίου

14 νέοι προορισμοί

Σταθερό παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου. Ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύθηκε 3,93% στη διάρκεια της εβδομάδας, με ικανοποιητική εμπορευσιμότητα. Η εισηγμένη έχει καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη της επιβατικής κυκλοφορίας το 2015, έως και 15% σε σύγκριση με το 2014. Η Αεροπορία Αιγαίου διπλασίασε το διεθνές δίκτυο εντός δύο ετών και το 2016 προσέθεσε 14 νέους προορισμούς από τον κεντρικό κόμβο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, συμπεριλαμβάνοντας νέες αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή