Μεγάλες απώλειες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μεγάλες απώλειες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λουκέτο έχουν βάλει οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακυρώνοντας ουσιαστικά το σύνολο του συγκοινωνιακού έργου, με όχημα τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις. Με αιχμή την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι σιδηροδρομικοί προχωρούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες, αποκλείοντας επιβάτες και εμπορεύματα από οποιαδήποτε σιδηροδρομική μετακίνηση.

Οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να αποσυνδεθούν από τον διαγωνισμό που «τρέχει» αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και στον οποίο υπεβλήθη μόνο μία δεσμευτική προσφορά. Κύκλοι της σιδηροδρομικής αγοράς κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα χαμηλή οικονομική προσφορά από πλευράς Ιταλών, η οποία δεν εξασφαλίζει την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικώς οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Σύμφωνα με το τυπικό της διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει καλύτερη οικονομική προσφορά από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο, η οποία βέβαια δεν αναμένεται να είναι εντυπωσιακά καλύτερη, με δεδομένη και την απουσία άλλου υποψηφίου. Η εικόνα απαξίωσης την οποία εμφανίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον περασμένο Νοέμβριο με τον αποκλεισμό της Ειδομένης και στη συνέχεια με τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν μπορεί παρά να ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει πρόθεση από πλευράς ηγεσίας της εταιρείας και αρμόδιου υπουργείου να απαξιωθεί η διαδικασία.

Οσον αφορά το απεργιακό δελτίο των επόμενων ημερών, τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα είναι ακινητοποιημένα έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Ιουλίου. Οι επιβάτες που έχουν αγοράσει γι’ αυτό το διάστημα εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου». Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους μέσω Διαδικτύου, η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. Οι τρεις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ) μετρούν 2.540 εργαζομένους, εκ των οποίων 700 απασχολούνται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή