Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. των μετόχων της ΔΕΗ η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. των μετόχων της ΔΕΗ η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η υλοποίηση της συμφωνίας για τον ΑΔΜΗΕ, όπως αποτυπώνεται στη σχετική νομοθεσία. Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού 24% (όπως προσδιορίστηκε από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου), των μετοχών του Διαχειριστή σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ σε 25% προσδιορίστηκε το ποσοστό των μετοχών που θα μεταβιβαστεί στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, ιδιοκτησίας του Δημοσίου. Το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρία συμμετοχών η οποία θα ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση για τον ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε με πλειοψηφία 96%. Η γενική συνέλευση με πλειοψηφία 44,83% των μετόχων ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ ως προς την επιλογή του ελεγκτή της εταιρίας για το 2016 παρά την αντίθετη άποψη του Δημοσίου την οποία υποστήριξαν το 44,1% των μετόχων. Υπέρ της πρότασης της ΔΕΗ, δηλαδή αντίθετα με την άποψη του Δημοσίου, ψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος η συνέλευση ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή