Ευρείες διοικητικές αλλαγές στη MIG

Ευρείες διοικητικές αλλαγές στη MIG

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρείες αλλαγές στη διοίκηση της MIG αποφάσισε χθες το Δ.Σ. του ομίλου, με την αντικατάσταση του Ανδρέα Βγενόπουλου από τη θέση του προέδρου και την τοποθέτηση του Σταύρου Λεκκάκου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, που αποτελεί και τη βασική πιστώτρια τράπεζα του ομίλου, στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραμένει απλό μέλος –μη εκτελεστικό– ενώ μεταξύ των αλλαγών είναι επίσης και η τοποθέτηση του Θανάση Παπανικολάου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου των Everest, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου MIG Investment Group.

Στο πλαίσιο του διοικητικού ανασχηματισμού εντάσσεται επίσης και η αποχώρηση από το ΥΓΕΙΑ της διευθύνουσας συμβούλου Αρετής Σουβατζόγλου, ενώ έχουν προηγηθεί οι παραιτήσεις των κ. Ευθ. Μπουλούτα και Μ. Φόρου. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχε οξυνθεί η αντιπαράθεση του κ. Βγενόπουλου με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τις νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Tράπεζας κ. Μπουλούτα και Φόρου, αλλά και την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG εξέλεξε νέα μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και ανασυγκροτήθηκε ως εξής: Σταύρος Λεκκάκος, μη εκτελεστικός πρόεδρος, Μανώλης Ξανθάκης, μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Θρουβάλας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, και Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος. Μη εκτελεστικά μέλη ορίστηκαν οι κ. Αν. Βγενόπουλος, Iskandar Safa, Joseph Iskander, Γ. Ευστρατιάδης και Φ. Καρατζένης. Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη ορίστηκαν οι κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, Σπύρος Παπασπύρου, Γεώργιος Λασσαδός και Θεόδωρος Μυλωνάς. Το Δ.Σ. εξέλεξε τέλος και νέα μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ελέγχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή