Σύντομα (12/07/16)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνές συνέδριο οινικού τουρισμού στη Σαντορίνη

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι και διοργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του University of South Australia. Εχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ενωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων και του Δήμου Θήρας. Πρόεδροι του Συνεδρίου είναι οι κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Επίσης, επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι, μεταξύ άλλων, να παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν σε σχέση με μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την οινοτουριστική ανάπτυξη.

Στον διαγωνισμό για 20 «άγονα» η Aegean Airlines

Την πρόθεσή της να συμμετάσχει τόσο η ίδια όσο και ως μέλος κοινοπραξίας με τη θυγατρική της Olympic AIR Α.Ε. και να υποβάλει προσφορές στον διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών για την εκμετάλλευση 20 «άγονων» αεροπορικών δρομολογίων, ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε. (Aegean Airlines). Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει προσφορές στον διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών, για την εκμετάλλευση είκοσι τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας από την 1η Οκτωβρίου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 3η Αυγούστου 2016, με εξαίρεση το ενδεχόμενο αναβολής. Σημειώνεται ότι στην πρόσκληση δεν ορίζεται ποσό ως προϋπολογισμός δαπάνης για τον εν λόγω διαγωνισμό. Ωστόσο, έχει γίνει πολύς λόγος για το γεγονός ότι έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των αεροπορικών γραμμών που υπάγονται πλέον στην κατηγορία των επιδοτούμενων δρομολογίων.

Εμφαση στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα δοθεί από το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση προορισμών στην Περιφέρεια όπως ανέφερε η αν. υπουργός Ελενα Κουντουρά στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Πέλλα. Σε σχέση με την περιοχή της Πέλλας τόνισε ότι μπορούν να αναπτυχθούν ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο αθλητικός και ο ιαματικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, κ.ά. Επίσης, πρόσθεσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο με ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών μπορεί να αποτελέσει ένα κεντρικό πόλο ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντήθηκε κατέθεσαν προτάσεις για την επιμήκυνση της σεζόν.

Στην Intralot μερίδο 49% της Eurobet

H Intralot ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εξαγοράς στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στη Βουλγαρία, μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της Bilot, κατόπιν εγκρίσεως από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού. Η Bilot εξαγόρασε μερίδιο 49% της Eurobet, η οποία προσφέρει στη βουλγαρική αγορά αριθμοπαιχνίδια και ξυστά λαχεία μέσω ενός δικτύου 1.100 σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα. Η Intralot διαθέτει ήδη παρουσία στη Βουλγαρία, κατέχοντας από το 2002 μερίδιο 49% της Eurofootball, εταιρείας που προσφέρει ζωντανό στοίχημα και στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης μέσω ενός δικτύου 850 σημείων πώλησης.

Πρωτιά για «Παπαστράτος» σε διαγωνισμό του Fortune

Πρώτη κατατάχθηκε η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος ανάμεσα στις 20 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες της Ελλάδας στη λίστα Fortune Most Admired Companies in Greece 2016. H εταιρεία αναγνωρίστηκε τόσο για την οικονομική της ευρωστία, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα όσο και για τη μακροπρόθεσμη επενδυτική της αξία. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από 293 ελληνικές επιχειρήσεις και 1.450 στελέχη. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της έρευνας επιμελήθηκε η KPMG βάσει των προδιαγραφών που ορίζονται από το αμερικανικό Fortune. «Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι γι’ αυτή μας τη διάκριση από το περιοδικό Fortune και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επιβράβευση για εμάς είναι η αναγνώριση του έργου της «Παπαστράτος» που σταθερά για 85 χρόνια συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και ξεχωρίζει για την καινοτομία της» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Χρ. Χαρπαντίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή