Τον Γ. Κωστόπουλο τίμησε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ

Τον Γ. Κωστόπουλο τίμησε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον επίτιμο πρόεδρο της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλο, τίμησε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την πολυετή προσφορά του στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα της χώρας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδωρος Φέσσας, αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του κ. Κωστόπουλου, σκιαγραφώντας την πορεία, τους κορυφαίους σταθμούς, τις σημαντικές επιτυχίες, καθώς και το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο. Μάλιστα, ο κ. Φέσσας επισήμανε την αποφασιστική στήριξη που προσέφερε στην επιχειρηματικότητα και στην ιδιωτική πρωτοβουλία ο επίτιμος πρόεδρος της Alpha Bank, με όραμα, συνέπεια και πίστη σε αρχές και αξίες, υπηρετώντας την ελληνική οικονομία περισσότερο από μισόν αιώνα.

Ο κ. Γ. Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός διευθυντής από το 1984 έως το 1996.

Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Μάιο του 2014 διετέλεσε εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τραπέζης. Τον Ιούνιο του 2014, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του απένειμε τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή