Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Atalanti Hills

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Atalanti Hills

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού τουριστικού σχεδίου Atalanti Hills, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, που σκοπεύει να υλοποιήσει σε ιδιόκτητη έκταση 12.351 στρεμμάτων στην περιοχή της Αταλάντης η εταιρεία Λοκρός.

Το επόμενο διαδικαστικό βήμα για την προώθηση της επένδυσης είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το σχέδιο ως Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης. Τη σχετική διαδικασία για την προώθηση προς υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος θα διαχειρισθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού. Να σημειωθεί ότι η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης έρχεται έπειτα σχεδόν από 10 χρόνια, οπότε η ιδιοκτήτρια εταιρεία ξεκίνησε τις προσπάθειες εξασφάλισης των πρώτων εγκρίσεων για την υλοποίηση της επένδυσης με την κατάθεση τότε της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η εν λόγω Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης θα είναι η πρώτη με το νέο νομοθετικό καθεστώς που σχετίζεται με αυτή τη μορφή τουριστικών επενδύσεων και η δεύτερη μετά την ΠΟΤΑ της Μεσσηνίας, όπου δημιουργήθηκε η Costa Navarino.

Η επένδυση σε μη παραθαλάσσια έκταση περιλαμβάνει την ανάπτυξη τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων με συνολική δυναμικότητα 8.872 κλινών. Οι ονομασίες των καταλυμάτων θα είναι Νότος, Ζέφυρος και Βορράς. Κάθε ένα από τα τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα θα διαθέτει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών. Επιπλέον το Atallanti Hills θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις σπα, αθλητικά κέντρα, πολιτιστικό χωριό, χωριό περιπέτειας για παιδιά και χρήσεις αναψυχής και εμπορίου. Οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι κατοικίες θα αναπτυχθούν σε έκταση 420 στρεμμάτων, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις με τα τρία γήπεδα γκολφ θα καλύψουν έκταση περίπου 1.700 στρεμμάτων.

Το τουριστικό κατάλυμα Νότος θα δημιουργηθεί στη νότια πλευρά της έκτασης που συνορεύει με την Κωπαΐδα. Πέραν των άλλων υποδομών, περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο, ανοιχτό θέατρο, γήπεδα τένις και υβριδικό κέντρο υδροθεραπείας. Το τουριστικό κατάλυμα Ζέφυρος θα δημιουργηθεί στο κεντρικό τμήμα της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης και οι 955 κατοικίες θα βρίσκονται σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ. Το τουριστικό κατάλυμα Βορράς με 1.321 κατοικίες έχει σχεδιαστεί με στόχο να καλύψει κυρίως τις ανάγκες διακοπών για οικογένειες. Εκτός από τις υποδομές διαμονής θα διαθέτει ένα κέντρο με εμπορικά καταστήματα, χώρους πολιτισμού, εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ιδιοκτήτριας εταιρείας, πρώτα θα ξεκινήσει η δημιουργία του τουριστικού καταλύματος Νότος και θα ακολουθήσουν τα τουριστικά καταλύματα Zέφυρος και Βορράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή