Ανάσα έως τον Νοέμβριο εξασφάλισε η Jetoil

Ανάσα έως τον Νοέμβριο εξασφάλισε η Jetoil

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή ανάσα πήρε η Jetoil, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση ανάκλησης των μέτρων προστασίας από τους πιστωτές, την οποία είχαν υποβάλει οι πιστώτριες τράπεζες. Ετσι η απόφαση για το μέλλον της εταιρείας πετρελαιοειδών παραπέμπεται για τον Νοέμβριο, οπότε και θα διεξαχθεί η κύρια συζήτηση επί του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Μέχρι τότε η εταιρεία θα πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης και να πείσει ότι είναι πραγματικό το ενδιαφέρον των επενδυτών που υποστηρίζει ότι υπάρχουν.

Οι εγκαταστάσεις

Προφανώς το διακύβευμα για όλους είναι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Η συνολική χωρητικότητά τους ανέρχεται σε 200.000 κ.μ. και τροφοδοτούνται από δεξαμενόπλοια με τη βοήθεια δύο ιδιόκτητων πλωτών αγκυροβολιών, τα οποία εξυπηρετούν δεξαμενόπλοια χωρητικότητας μέχρι 30.000 και 100.000 τόννων, αντίστοιχα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων στα Βαλκάνια (πλην των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων).

Η Jetoil κατάφερε να κερδίσει χρόνο, με το βάρος να πέφτει τώρα στις συζητήσεις με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή για τη διάσωση της εταιρείας. Στην αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η εταιρεία αναφέρει ότι θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, διοίκησης και δραστηριοτήτων, με το οποίο ευελπιστεί να αυξήσει το μερίδιό της στην εσωτερική αγορά και να αποπληρώσει τις οφειλές της σε βάθος 17ετίας.

Επίσης θα στοχεύσει στην προσέλκυση νέων κατηγοριών πελατών, με την εφαρμογή επιθετικών πολιτικών μάρκετινγκ, ενώ ως πλεονεκτήματα για την ευόδωση των σχεδίων της θεωρεί τις καλές σχέσεις με τους προμηθευτές και το καλό όνομα του ομίλου στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 314 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 189 στις τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή