Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υγεία

Αυξημένες συναλλαγές

Σε αξιοπρεπή επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του νοσηλευτηρίου «Υγεία», καθώς πάνω από 200.000 μετοχές άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η μετοχή ενισχύθηκε 1,31% στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Ιουλίου. Η εταιρεία το α΄ τρίμηνο του 2016 εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 59 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 4,1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της παρελθούσης οικονομικής χρήσης.

Μάρμαρα Κυριακίδη

Με οριακή άνοδο

Σε θετική τροχιά βρέθηκε η μετοχή των Μαρμάρων Κυριακίδης την περασμένη εβδομάδα. Ο τίτλος ενισχύθηκε οριακά 0,08% και έκλεισε στα 2,520 ευρώ στη συνεδρίαση την Πέμπτη. Η εταιρεία λόγω του υψηλού δείκτη εξωστρέφειας ξεπέρασε τα προβλήματα από τα capital controls όσον αφορά τη προμήθεια πρώτων υλών από το εξωτερικό. Η μεγάλη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια συντηρεί ένα σημαντικό τζίρο για την εταιρεία. Η διοίκηση εκτιμά ότι θα συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Καρέλιας

Απώλειες 4,32%

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της καπνοβιομηχανίας Καρέλια αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποστεί συνολικές απώλειες 4,32%. Να σημειωθεί ότι η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2015 ύψους 8,50 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή, από το οποίο παρακρατείται φόρος ποσοστού 10%, ήτοι καθαρό πληρωτέο μέρισμα ύψους 7,65 ευρώ ανά μετοχή. Από τη χθεσινή συνεδρίαση, οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα απολαβής μερίσματος.

Πλαίσιο Computers

Mέρισμα 0,08 ευρώ

Εβδομαδιαία κέρδη 0,48% κατέγραψε η μετοχή του Πλαίσιου Computers, φθάνοντας τα 4,120 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης. Η εταιρεία εισηγήθηκε στην τακτική συνέλευση των μετόχων της την καταβολή μερίσματος ποσού 1.766.164,00 ευρώ, ήτοι 0,08 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας (μεικτό ποσό) για τα κέρδη της παρελθούσης οικονομικής χρήσης του 2015. Η εταιρεία συνεχίζει και την τρέχουσα χρήση να διατηρεί τα μερίδια αγοράς στον κλάδο πληροφορικής, στοχεύοντας να αυξήσει την καθαρή κερδοφορία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή