Ενα νέο ξενοδοχειακό τοπίο δημιουργείται προσεχώς στην αγορά

Ενα νέο ξενοδοχειακό τοπίο δημιουργείται προσεχώς στην αγορά

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επιχειρηματικό σκηνικό διαμορφώνεται στην τουριστική αγορά της Αθήνας, με την επικείμενη αλλαγή της ιδιοκτησίας σε ξενοδοχεία-σύμβολα και τη λειτουργία νέων μονάδων πολυτελείας στο κέντρο της πόλης.

Eιδικότερα, οι εξελίξεις από το ξενοδοχείο Athens Ledra μετατοπίζονται για το φθινόπωρο, καθώς η διαδικασία πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απέβη άκαρπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο, που παραμένει κλειστό πάνω από ενάμιση μήνα, αναμένεται να επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με τιμή πρώτης εκκίνησης στα ίδια επίπεδα, δηλαδή των 47,8 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV. Ηδη, η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ έχει αποφασίσει να μη δέχεται κρατήσεις για το συγκρότημα πέραν της 10ης Νοεμβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία που έχει εκκινήσει η Alpha Bank για την πώληση του Hilton Aθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του έτους ολοκληρώνεται η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου με τη Hilton, οπότε ανεξάρτητα από την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και σε αυτό το μέτωπο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της μονάδας.

Στο μεταξύ νέες κλίνες θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας, με τη λειτουργία 3 μονάδων πολυτελείας. Τον Αύγουστο αναμένεται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο 5 αστέρων Electra Metropolis με δυναμικότητα 223 δωματίων στο κτιριακό συγκρότημα που στεγαζόταν παλαιότερα το υπ. Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως. Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την εταιρεία Αγία Δύναμις Α.Ε. στην οποία συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του ομίλου Ηλέκτρα και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη μονάδα Athens Gate.

Επίσης, για τις 29 Ιουλίου έχει προγραμματίσει την επίσημη λειτουργία του το ξενοδοχείο Athens Tiare Hotel, στην πλατεία Ομονοίας. Η ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με δυναμικότητα 111 δωματίων θα λειτουργήσει από την εταιρεία Mage Hotels and Resorts A.E. To κτίριο έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο).

Επιπλέον, το αργότερο έως τις αρχές του 2017 θα λειτουργήσει το 5 αστέρων ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens με δυναμικότητα 273 δωματίων επί της πλατείας Καραϊσκάκη. Η εταιρεία Ζeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη, ανακατασκευάζει το κτίριο, ιδιοκτήτρια του οποίου είναι η Βιοχάλκο. Η λειτουργία του ξενοδοχείου θα σηματοδοτήσει την έλευση στην Ελλάδα της Wyndham Hotel Group, η οποία είναι η μεγαλύτερη ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων αλυσίδα στον κόσμο, με χαρτοφυλάκιο περίπου 8.000 μονάδων δυναμικότητας 679.100 δωματίων σε 73 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή