Μερίδιο από τις κρατήσεις της Τουρκίας διεκδικεί η Ελλάδα

Μερίδιο από τις κρατήσεις της Τουρκίας διεκδικεί η Ελλάδα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ισχυρό σοκ υπέστη η τουρκική τουριστική οικονομία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, γεγονός που οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό.

Ηδη ο τουρκικός τουρισμός βίωνε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών, με υψηλό διψήφιο ποσοστό πτώσης των κρατήσεων να καταγράφεται από τις περισσότερες βασικές αγορές του, λόγω των διαδοχικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Η νέα ασταθής περίοδος στην οποία εισήλθε η γειτονική χώρα, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την προσέλκυση κρατήσεων τελευταίας στιγμής, ουσιαστικά δεν αφήνει καμία ελπίδα αναστροφής του αρνητικού κλίματος για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, επιχειρώντας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, εκτιμά ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής που θα χάσει η Τουρκία θα μοιρασθούν μεταξύ Ισπανίας, Ελλάδας και άλλων ασφαλών προορισμών. Επίσης, μετά το γεγονός, αποφασίσθηκαν από εταιρείες κρουαζιέρας ακυρώσεις δρομολογίων τους σε τουρκικά λιμάνια και αντικατάστασή τους με λιμάνια της Ελλάδας ή και άλλων χωρών.

Από την άλλη, ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει ότι η νέα τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία δεν επιδρά, μέχρι στιγμής, με κάποιο τρόπο στην τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας. Και αυτό, εξηγεί, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τουρίστες που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας δεν έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη μάζα των επισκεπτών στους περισσότερους ελληνικούς τουρισμούς. Πάντως, σημαντικές συμφωνίες έχουν κλείσει ξενοδοχεία της Αργολίδας με Γάλλους tοur operators, με αποτέλεσμα να καταγράφεται επιστροφή των Γάλλων τουριστών στον προορισμό. Οπως ανακοίνωσε το ξενοδοχείο The Grove Seaside Ηotel στο Δρέπανο Ναυπλίου, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με Γάλλο tour operator με αποτέλεσμα να έχει αυξημένες πληρότητες λόγω των Γάλλων τουριστών από τις αρχές Ιουλίου, οι οποίες θα συνεχισθούν έως και τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων φιλοξένησε στην Ελλάδα τον πρόεδρο του Πολωνικού Συνδέσμου Tour Operators και επικεφαλής της Neckermann Πολωνίας, Krzysztof Piatek. Σε συνάντηση που είχε ο κ. Piatek με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Λύσανδρο Τσιλίδη, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Παλιούρα και τον επικεφαλής της North Events Λεωνίδα Μπαμπάνη, ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη επιλογή των Πολωνών ταξιδιωτών. Φέτος τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 4% των αφίξεων από την Πολωνία προς τη χώρα μας. Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Τουρισμού η αναπληρώτρια υπουργός Ελενα Κουντουρά με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κούκα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας της τουριστικής αγοράς αλλά και η ανάγκη ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για τη μείωση της παραβατικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή