Στα 194 εκατ. τα έσοδα της Vodafone από υπηρεσίες το α΄ τρίμηνο

Στα 194 εκατ. τα έσοδα της Vodafone από υπηρεσίες το α΄ τρίμηνο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή κάμψη εσόδων παρουσίασε η Vodafone κατά το α΄ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016-17. Πρόκειται για τη χρήση που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2016 και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας, η θυγατρική στην Ελλάδα παρουσίασε έσοδα από υπηρεσίες 194 εκατ. ευρώ. Σημείωσε έτσι οργανική μείωση εσόδων κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η Vodafone Ελλάδος αύξησε τόσο τους συνδρομητές κινητής όσο και τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας. Στην κινητή τηλεφωνία, η εταιρεία το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2016 προσέθεσε 58.000 νέους πελάτες, κυρίως καρτοκινητής τηλεφωνίας, διευρύνοντας τον αριθμό τους σε 5,79 εκατομμύρια, από 5,73 εκατομμύρια που ήταν το τέλος Μαρτίου και 5,24 εκατομμύρια πελάτες που ήταν το τέλος Ιουνίου 2015. Στη σταθερή τηλεφωνία, η εταιρεία κατά το τρίμηνο προσέθεσε 20.000 νέους πελάτες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 571.000.

Η αύξηση του αριθμού των πελατών, ωστόσο, δεν συνοδεύεται με αύξηση των εσόδων, δεδομένου ότι η μέση (μηνιαία) δαπάνη μειώνεται. Η εταιρεία αναφέρει ότι το μέσο μηνιαίο έσοδο (ARPU) στην κινητή τηλεφωνία έχει μειωθεί από 8,9 ευρώ που ήταν το α΄ τρίμηνο της χρήσης 2015-16 σε 7,8 ευρώ το α΄ τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης.

Η πορεία των μεγεθών της Vodafone, αλλά και εκείνων της Cosmote (για το α΄ ημερολογιακό τρίμηνο του 2016) δείχνει ότι και η φετινή χρονιά, η 8η κατά σειρά, θα είναι χρονιά ύφεσης στην κινητή τηλεφωνία και στις τηλεπικοινωνίες γενικότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή