Εγκρίθηκε μελέτη για επένδυση στην Κρήτη

Εγκρίθηκε μελέτη για επένδυση στην Κρήτη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη περιοχής τουρισμού και αναψυχής σε έκταση ιδιοκτησίας της Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική Α.Ε. στη θέση Ορμος Φανερωμένης στη Σητεία.

Το σχετικό Διάταγμα εγκρίνει τη μελέτη για την αξιοποίηση περίπου 204,7 στρεμμάτων της Ικτίνος, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 78% από τον όμιλο της Dolphin. Το σχέδιο καθορίζει οικοδομήσιμους χώρους, οδούς πεζοδρόμων, χώρων αθλητισμού, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, κοινόχρηστων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και χώρων αθλητισμού.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου της Dolphin, γι’ αυτό βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης του ποσοστού της στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της έκτασης έναντι 17,2 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο όμιλος θα αποκτήσει πρόσθετη ρευστότητα για την υλοποίηση των άλλων τουριστικών επενδύσεων που προωθεί κυρίως στη περιοχή του Πόρτο Χελίου και της Κέας.

Σε πλήρη ανάπτυξη το τουριστικό συγκρότημα Sitia Bay Golf Resort περιλαμβάνει την αξιοποίηση έκτασης 2.800 στρεμμάτων με παραλιακό μέτωπο 2,5 χλμ. Ο σχεδιασμός αφορά στη δημιουργία συγκροτήματος κατοικιών, ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με δυναμικότητα 177 δωματίων, συνεδριακού κέντρου, μαρίνας με δυνατότητα ελλιμενισμού 32 σκαφών και γηπέδου γκολφ 18 οπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή