Επιστρέφει η αίγλη του παρελθόντος στα ιπποδρομιακά ντέρμπι

Επιστρέφει η αίγλη του παρελθόντος στα ιπποδρομιακά ντέρμπι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν  από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής το κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς, το 70ό κατά σειρά και το πρώτο μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Το ντέρμπι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου και για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου, περισσότεροι από 2.000 θεατές, φίλιπποι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης, αθλητές, καλλιτέχνες, καθώς και το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας. Το ελληνικό ντέρμπι τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθεια που γίνεται στις ιπποδρομίες και βράβευσε τον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου Γιάννη Μυτιληναίο. Νικητής του 70ού ντέρμπι αναδείχθηκε ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός, ιππεύοντας τον ίππο «Μέντωρ», με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά.

Σύμφωνα με παράγοντες του Ιπποδρόμου, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συγκεντρωθεί ένα τέτοιο πλήθος στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Δικαιολογημένα, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρόεδρος της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε. που διοργανώνει τις ελληνικές ιπποδρομίες, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση και την παρουσία του κόσμου. Ο ίδιος σημείωσε ότι τόσο η ΟΠΑΠ όσο και οι Ιπποδρομίες, συστηματικά, με σταθερά και σταδιακά βήματα, προσπαθούν για την αναγέννηση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους για να δούμε πάλι τις ιπποδρομίες να ανακτούν τον τεράστιο σεβασμό και την αναγνώριση που είχαν στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά. O κ. Ζίγκλερ ευχαρίστησε όλους τους αναβάτες, τη Φίλιππο Ενωση και όλους όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος αντιπρόεδρος των Ιπποδρομιών Α.Ε., κ. Σπύρος Φωκάς, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία εμφανίσθηκε πολύς κόσμος στον Ιππόδρομο Αθηνών, στο Μαρκόπουλο και μάλιστα με τόσο ενθουσιασμό. Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλη γιορτή για τις ελληνικές ιπποδρομίες και την ιπποδρομιακή κοινότητα το 70ό ντέρμπι. Τέλος, ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος αντιπρόεδρος των Ιπποδρομιών Α.Ε., κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου έκανε λόγο για μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης αίγλης των ελληνικών ιπποδρομίων που τώρα δίνει καρπούς. «Το γεγονός ότι πλήθος φιλίππων, μεταξύ αυτών οικογένειες και παιδιά, σημαντικοί καλλιτέχνες, αθλητές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, είναι σήμερα εδώ μαζί μας, με κάνει να πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτό το συναρπαστικό άθλημα θα ζήσει μεγάλες στιγμές δόξας τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Χριστοφόρου.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Μαρκόπουλο, μουσική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, πόνι για τους μικρούς φίλους και μοναδικές εκπλήξεις πλαισίωσαν το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή