Συνεργασία EBRD, Eurobank και Alpha για δάνεια προς επιχειρήσεις

Συνεργασία EBRD, Eurobank και Alpha για δάνεια προς επιχειρήσεις

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παροχή πιστωτικής γραμμής ύψους 50 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank και τη Eurobank ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο πλαίσιο του προγράμματος Trade Facilitation Programme (TFP) για τη στήριξη της ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBRD, η ενίσχυση του εμπορίου αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της για υποστήριξη της περιφερειακής και διεθνούς διασύνδεσης των χωρών στις οποίες επενδύει. Μέσω της διασύνδεσης, οι οικονομίες επιτυγχάνουν ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, ανταγωνιζόμενες επιτυχώς στο διεθνές περιβάλλον. Η πιστωτική γραμμή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων trade finance των δύο εγχώριων τραπεζών –παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά– και θα τονώσει τον κεντρικό ρόλο της EBRD ως συνεργάτιδος των ελληνικών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η EBRD έχει αποκτήσει μικρή συμμετοχή, μέσω των πρόσφατων αυξήσεων κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, τόσο στο μετοχικό κεφαλαίου της Alpha Bank όσο και της Eurobank.

Ο κ. Νικ Τεσίμαν, διευθύνων σύμβουλος της EBRD, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την υπογραφή της συμφωνίας με την Alpha Bank και τη Eurobank. Θα οδηγήσει στην ενίσχυση του διασυνοριακού εμπορίου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες στην οικονομία των οποίων έχει επενδύσει η EBRD. Η στήριξη της ανάπτυξης του trade finance στην Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάταση της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών για ανάπτυξη και νέων θέσεων εργασίας».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία: «Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι σημαντική και για την ίδια την οικονομία της χώρας τη στιγμή που αρχίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες του παρελθόντος και δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη συμφωνία πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την τράπεζα, κατά την οποία η Eurobank επιστρέφει στην κερδοφορία και είναι σε θέση να στηρίξει την ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, γενικός διευθυντής του ομίλου Alpha Bank, τόνισε ότι η Alpha Bank, συνεπής στον ρόλο της ως βασικού πυλώνα του ελληνικού τραπεζικού τομέα και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας, μέσω της συμφωνίας με την EBRD υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και των πελατών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή