Ενίσχυση εσόδων κατά 19,16% για τη Cyta Ελλάδος

Ενίσχυση εσόδων κατά 19,16% για τη Cyta Ελλάδος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και μεικτού κέρδους καθώς και θετική λειτουργική κερδοφορία καταγράφουν, παρά το ρευστό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta στην Ελλάδα για το 2015. Συγκεκριμένα τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 107,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα, το μεικτό κέρδος «έκλεισε» με αύξηση κατά 45,33%, στα 42,8 εκατ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) τρίτη συνεχόμενη χρονιά χαρακτηρίστηκε από θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκε πολλαπλάσια του περυσινού αποτελέσματος, στα 14,6 εκατ. Τέλος, οι ζημίες προ φόρων σημείωσαν νέα σημαντική πτώση της τάξεως του 80,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,97 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πελατειακή βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών κατέγραψε επίσης άνοδο φθάνοντας στο τέλος του 2015 τους 325.000 ενεργούς πελάτες. Παράλληλα, οι πελάτες κινητής συμβολαίου στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή κατά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς ουσιαστικής λειτουργίας της υπηρεσίας, αναλογούσαν στο 9% των πελατών της βάσης σταθερής.

Οπως σχολίασε σε σχέση με τα επόμενα βήματα της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και ανώτερος διευθυντής εμπορικών υπηρεσιών Cyta Κύπρου, κ. Γιάννης Κουλίας: «Η υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα την επόμενη 5ετία έχει ήδη ξεκινήσει. Συνεχίζουμε ως όμιλος να αναπτυσσόμαστε, συνεισφέροντας με την ισχυρή παρουσία μας στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, διεκδικώντας παράλληλα με τις νέες υπηρεσίες μας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Μετά την είσοδό μας στην καρτοκινητή, διαθέτουμε πλήρες χαρτοφυλάκιο παρεχόμενων υπηρεσιών παράλληλα με ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών, μήκους πέραν των 5.500 χλμ. Το δίκτυό μας στην Ελλάδα συνδέεται με τα διεθνή δίκτυα του Οργανισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, λειτουργώντας ως στρατηγικός συνδετικός κρίκος για την ανάδειξη του ομίλου Cyta σε έναν εκ των πλέον σημαντικών τηλεπικοινωνιακών κόμβων στον άξονα Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή