Η Eurolife ERB αύξησε 11,5% την παραγωγή ασφαλίστρων το α΄ εξάμηνο

Η Eurolife ERB αύξησε 11,5% την παραγωγή ασφαλίστρων το α΄ εξάμηνο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά ξεκίνησε το 2016 για τον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife ERB, με υψηλές αποδόσεις σε σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, ισχυροποιώντας τη θέση του ομίλου στον κλάδο και ενισχύοντας την οικονομική του ευρωστία. Περαιτέρω ώθηση στον όμιλο αναμένεται να δώσει η μετοχική σύνδεσή του με τον διεθνή επενδυτικό όμιλο Fairfax, που ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2015, έχοντας λάβει ήδη την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών της Ελλάδας, ενώ σύντομα αναμένεται και η έγκριση των αντίστοιχων αρμόδιων εποπτικών αρχών της Ρουμανίας, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Eurolife ERB, το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων άγγιξε τα 211,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Σε επίπεδο ομίλου, η Eurolife ERB κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2016 κέρδη προ φόρων 36,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Ειδικότερα, στην ελληνική αγορά, ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB (Eurolife ERB ΑΕΑΖ και Eurolife ERB ΑΕΓΑ) σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2016 αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων κατά 12,5% στις ασφαλίσεις ζωής και μείωση 5,7% στις γενικές ασφαλίσεις. Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, η οποία δραστηριοποιείται από το 1992 ως μεσίτης στη διαμεσολάβηση ασφαλιστικών εργασιών με εξειδίκευση στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις, παρουσίασε κέρδη προ φόρων 0,59 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, στη Ρουμανία οι θυγατρικές ζωής Eurolife ERB Asigurari de Viata και ζημιών Eurolife ERB Asigurari Generale ενίσχυσαν σημαντικά τη διείσδυση στην ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας, αυξάνοντας την παραγωγή των ασφαλίστρων κατά 123,4% το πρώτο εξάμηνο του 2016, φτάνοντας στα 6,4 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή