Αυξήθηκε 5,7% η μέση online ξενοδοχειακή τιμή τον Αύγουστο – Πτώση 9,5% στην Αθήνα

Αυξήθηκε 5,7% η μέση online ξενοδοχειακή τιμή τον Αύγουστο – Πτώση 9,5% στην Αθήνα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 5,7% εμφανίζει στη χώρα μας η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο τον Αύγουστο, ενώ στην Αθήνα παρουσιάζει πτώση κατά 9,5%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των online ξενοδοχειακών τιμών που επεξεργάστηκε η Trivago για τον τρέχοντα μήνα. Ειδικότερα, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή για τον Αύγουστο στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 148 ευρώ. Σε ό,τι αφορά ανταγωνιστικούς προορισμούς, αύξηση κατά 3,9% και 5,8% παρουσιάζουν οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ισπανία (132 ευρώ) και Πορτογαλία (128 ευρώ), ενώ πτώση κατά 22,6% εμφανίζουν οι τιμές στην Τουρκία (89 ευρώ). Προφανώς οι Τούρκοι ξενοδόχοι επιχειρούν, ρίχνοντας τις τιμές, να τονώσουν τις κρατήσεις τους, καθώς καταγράφεται μεγάλη πτώση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης στη γειτονική χώρα από την αρχή του έτους, εξαιτίας των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και της αστάθειας που επέφερε το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα. Αντιθέτως, σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, όπου υπάρχει αύξηση της τουριστικής ζήτησης για τον Αύγουστο, οι ξενοδοχειακές τιμές κινούνται με ανοδικούς ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι online ξενοδοχειακές τιμές στους τουριστικούς προορισμούς είθισται να παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τις τιμές που ενσωματώνονται στα πακέτα διακοπών των ξένων τουριστικών οργανισμών. Σε επίπεδο πόλεων, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή στην Αθήνα εμφανίζει πτώση για τον τρέχοντα μήνα και διαμορφώνεται στα 95 ευρώ. Επίσης, αύξηση κατά 3,7% και 5,5% παρουσιάζει η τιμή στα ξενοδοχεία της Μαδρίτης (84 ευρώ) και της Λισσαβώνας (115 ευρώ), ενώ πτώση κατά 30,1% εμφανίζει η τιμή στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης (72 ευρώ).

Στο μεταξύ, ενθαρρυντικό είναι για τον ελληνικό τουρισμό φέτος το γεγονός ότι με την ενσωμάτωση των στοιχείων του Ιουλίου καταγράφεται διεύρυνση της αύξησης του αριθμού έκδοσης θεωρήσεων στη Ρωσία από τις ελληνικές προξενικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για το επτάμηνο ο αριθμός των θεωρήσεων αυξήθηκε κατά 11%, φθάνοντας σε 332.092. Μόνο τον Ιούλιο η αύξηση έφθασε σε ποσοστό 15% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ και για τον Αύγουστο τα πρώτα μηνύματα από τη ζήτηση είναι ικανοποιητικά. Οι προξενικές μας αρχές στη Μόσχα εκδίδουν τις θεωρήσεις σε 24 ώρες από την παράδοση από την εταιρεία-πάροχο. Σημειώνεται ότι για την επίλυση του ζητήματος με τις καθυστερήσεις στην έκδοση θεωρήσεων που καταγράφηκαν στην αρχή της σεζόν είχε παρέμβει o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται εντολή του προς τις προξενικές αρχές για την έκδοση μεγαλύτερου αριθμού θεωρήσεων τριετούς διάρκειας. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από την εταιρεία-πάροχο που διευκολύνει τη διαδικασία των θεωρήσεων μεταξύ των πελατών της, η Ελλάδα είναι αυτή την περίοδο πρώτη σε ημερήσιο αριθμό εκδόσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή