Στην κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ – Dogus περνάει το Hilton Αθηνών

Στην κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ – Dogus περνάει το Hilton Αθηνών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ), ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία, και την D-Marine Investments Holding B.V., με έδρα στο Αμστερνταμ, θυγατρική εταιρεία του τουρκικού ομίλου Dogus, επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.

Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια του Hilton, βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank, έλαβε σχετική ενημέρωση από την τράπεζα ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας. Σε συνέχεια της σχετικής αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία από τις εταιρείες ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον προτιμητέο επενδυτή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος ΤΕΜΕΣ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, την Costa Navarino στη Μεσσηνία. Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους.

To Hilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει 506 δωμάτια, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων και πολλές άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ξενοδοχείου έγιναν το 1957. Αρχικός ανάδοχος του έργου ήταν ο όμιλος Πεζά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο και γι’ αυτό χρειάστηκε να το συνεχίσει η Ιονική Τράπεζα. Το 1960 η κυριότητα των μετοχών της Ξενοδοχειακής Εταιρείας Πεζά περιήλθε στη θυγατρική της τράπεζας, την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, και ο σκελετός της οικοδομής ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1961. Τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963, με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου. Αλλωστε η αλυσίδα Hilton αποτελούσε την πρώτη μεγάλη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων που ερχόταν στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μονάδα εγκαινίασε προσωπικά ο ιδρυτής της αλυσίδας, Κόνραντ Xίλτον. Για την ανέγερση της μονάδας δαπανήθηκαν 15 εκατ. δολάρια. Την αρχιτεκτονική ομάδα που δημιούργησε το ξενοδοχείο αποτελούσαν ο Μανώλης Βουρέκας, ο Προκόπης Βασιλειάδης και ο Σπύρος Στάικος, ενώ υπεύθυνος αρχιτέκτονας ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης.

Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα με την ανακαίνιση προστέθηκαν στο ξενοδοχείο μία πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας περίπου 1.200 τ.μ. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 16.000 τ.μ., ενώ υφίσταται υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή