ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εταιρεία holding γίνεται η «Ελληνικά Καλώδια»

oinofyta-factory-thumb-large

Διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό είναι το πληροφοριακό σημείωμα των Ελληνικών Καλωδίων, αναφορικά με την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου και μέρους του εμπορικού κλάδου της εισηγμένης και την απορρόφησή του από την κατά 100% θυγατρική της εταιρεία ΣΥΜΜ. ΕΠ. Α.Ε. Συμμετοχές και Επενδύσεις Ανώνυμος Εταιρεία, καθώς και με την αλλαγή σκοπού και επωνυμίας αυτών.

Οπως έχει διευκρινίσει η διοίκηση της εταιρείας, η μετατροπή της «Ελληνικά Καλώδια» σε εταιρεία holding (συμμετοχών) και η εισφορά της δραστηριότητας σε κατά 100% θυγατρική εταιρεία αποσκοπεί στην ευκολότερη διεκδίκηση συμβάσεων στο εξωτερικό, καθώς σε πολλούς διαγωνισμούς ζητείται εγγύηση ομαλής εκτέλεσης της σύμβασης από τη μητρική εταιρεία.

Στην ετήσια γενική συνέλευση της εισηγμένης τον περασμένο Ιούνιο, η διοίκηση μέσω του γενικού διευθυντή, Αλέξη Αλεξίου, τόνισε τη διαμόρφωση θετικών προοπτικών για το μέλλον των Ελληνικών Καλωδίων.

Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε αφενός στο θετικό περιβάλλον που φαίνεται να διαμορφώνεται για τα επόμενα χρόνια στη διεθνή αγορά (π.χ. μεγάλα έργα που αναμένονται στο εξωτερικό σε διάφορους τομείς, όπως υπόγειες διασυνδέσεις και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και υψηλές επενδύσεις που προβλέπονται στα δίκτυα οπτικών ινών), αφετέρου στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει πλέον ο Oμιλος των Ελληνικών Καλωδίων μετά την ολοκλήρωση της μονάδας υποβρύχιων καλωδίων και τη λήψη των πρώτων σχετικών έργων (πέρυσι ανέλαβε έργο για τη διασύνδεση των Κυκλάδων και άλλο για τη σύνδεση του νησιού Αγίου Γεωργίου με το Λαύριο).