Πώλησε το μερίδιό του στην Aegean Marine ο Δημ. Μελισσανίδης

Πώλησε το μερίδιό του στην Aegean Marine ο Δημ. Μελισσανίδης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην Aegean Marine Petroleum Network, την εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία εφοδιασμού πλοίων με καύσιμα, αποφάσισε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης. Τις μετοχές θα τις αγοράσει η ίδια η εταιρεία καταβάλλοντας περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκρισή της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο κ. Μελισσανίδης.

Οι μετοχές θα αποκτηθούν στα 8,81 δολάρια ανά μετοχή, τιμή κλεισίματος της 16ης Αυγούστου. Το σύνολο των μετοχών αντιπροσωπεύει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Marine Petroleum.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Aegean, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τον Απρίλιο του 2016 ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 22%, ο Peter Georgiopoulos με 10,8%, η Sencest Management με 9,6% και η 12 West Capital Μanagement με 8,9%.

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής, ο κ. Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τη θέση του head of corporate development στην Aegean άμεσα, παραμένοντας ως σύμβουλος στη εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή