Επιχειρησιακή σύμβαση με αύξηση αποδοχών στα ΚΑΕ

Επιχειρησιακή σύμβαση με αύξηση αποδοχών στα ΚΑΕ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή συλλογικής επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει αυξήσεις για 2.200 υπαλλήλους, προχώρησε πρόσφατα η διοίκηση των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, που συγκαταλέγεται στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.

Ειδικότερα από την 1η Ιουλίου 2016 τέθηκε σε εφαρμογή η υπογραφείσα νέα συλλογική επιχειρησιακή σύμβαση, με την οποία δίδεται αύξηση 1% σε όλο το προσωπικό. Ακόμα η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή ενός ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για το προσωπικό της, εισφέροντας ποσοστό 2% επί των μηνιαίων μεικτών αποδοχών κάθε εργαζομένου που θα μετέχει στο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών ελέγχονται από την ελβετική εταιρεία Dufry, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιωτικού εμπορίου στον κόσμο. Οπως τονίζει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Βελέντζας: «Τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών συνεχίζουν την προσπάθεια για ανάπτυξη, κυρίως μέσα από την αναμόρφωση των χώρων τους, όπως έγινε πρόσφατα με την ανακαίνιση της Extra Schengen, περιοχής στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη, την αναμόρφωση των καταστημάτων στα αεροδρόμια Ρόδου και Θεσσαλονίκης και στο λιμάνι της Σύμης, καθώς και μέσα από τη δημιουργία νέων, όπως αυτό στο λιμάνι του Ηρακλείου. Και όλα αυτά πάντοτε με βάση τον σεβασμό στον πελάτη και στον άνθρωπο και την καλύτερη δυνατή προβολή της Ελλάδας και των προϊόντων της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία στα χρόνια της κρίσης αύξησε, αντί να μειώσει, το προσωπικό της, ενώ και οι Ελβετοί ιδιοκτήτες που εξαγόρασαν την εταιρεία πριν από μία τριετία δεν άλλαξαν το μάνατζμεντ της επιχείρησης, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στα εγχώρια στελέχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή