Ανοδικά η κίνηση στο δίκτυο της Cosmote τον Δεκαπενταύγουστο

Ανοδικά η κίνηση στο δίκτυο της Cosmote τον Δεκαπενταύγουστο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 66% αυξήθηκε η κίνηση των δεδομένων στο δίκτυο της Cosmote το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2015. Σύμφωνα με την Cosmote, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία το 30% περίπου κινήθηκε μέσω δικτύων τέταρτης γενιάς 4G και 4G+. Τα δεδομένα που διακινήθηκαν μέσω των δικτύων 4ης γενιάς ήταν υπερτριπλάσια από εκείνα της περασμένης χρονιάς.

Συνολικά, από την 1η Αυγούστου η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte= 1.000 terabytes), αυξημένη εντυπωσιακά κατά 60% από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στις νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με την Cosmote, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος και ο Αγιος Ευστράτιος (+78%) καθώς και η Αμοργός, η Αστυπάλαια και οι Μικρές Κυκλάδες (+70%).

Σημαντική αύξηση κίνησης στα δεδομένα παρουσίαστηκε στην Πιερία (+70%), στη Νέα Καλλικράτεια και στα Νέα Μουδανιά (+66%) καθώς και στην περιοχή της Κασσάνδρειας και της Δυτικής Σιθωνίας (+61%). Ακολούθησε με αύξηση περίπου 50% η κίνηση δεδομένων στην Καβάλα, στο Πήλιο και στην Ηλεία.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της κίνησης δεδομένων, από 1 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου το 28% καταναλώθηκε στο Facebook, το 21% στο web browsing και το 17% στο YouTube. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% του συνόλου των ενεργών χρηστών δεδομένων χρησιμοποίησε το Facebook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή