Να μην προσμετρείται στη λιανική αγορά η υψηλή τάση ζητεί η ΔΕΗ

Να μην προσμετρείται στη λιανική αγορά η υψηλή τάση ζητεί η ΔΕΗ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην υπολογίζονται οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές στα μερίδια αγοράς της ΔΕΗ, τα οποία σύμφωνα με το μνημόνιο πρέπει να μειωθούν από το σημερινό 90% περίπου σε κάτω από 50% στο τέλος του 2019, ζητεί η ΔΕΗ.

«Οι πελάτες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης (μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις) και οι οποίοι λόγω των συνθηκών, τροφοδοτούνται επί του παρόντος αποκλειστικά από τη ΔΕΗ, δεν μπορεί να αθροίζονται στο μερίδιο της Επιχείρησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», επισημαίνει η ΔΕΗ σε χθεσινή ανακοίνωσή, ενόψει της έναρξης των δημοπρασιών ενέργειας που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, με στόχο να περιοριστεί σταδιακά το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Επιχείρηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία πελατών, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με τους 53 από τους 61 πελάτες υψηλής τάσης και έχει δρομολογηθεί η σύναψη συμβάσεων με δύο ακόμη με τους οποίους έχει υπάρξει σχετική συμφωνία. Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι υπάρχει στασιμότητα, για διάφορους λόγους, έναντι των προτάσεών της από τέσσερις εταιρείες, οι οποίες έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την περαιτέρω τιμολόγηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και της ΛΑΡΚΟ, για τις οποίες θα υπάρξει ειδική αντιμετώπιση. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Δεκεμβρίου 2015, διαμορφώθηκαν νέοι συγκεκριμένοι τιμοκατάλογοι για την υψηλή τάση, σε αντικατάσταση των γενικών εκπτώσεων που ίσχυαν έως τότε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (7μήνου) για την αγορά ρεύματος, οι πελάτες υψηλής τάσης κάλυψαν το 12,5% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, παρουσιάζοντας και σημαντική αύξηση (10,1%) της κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι, έναντι μείωσης 2,5% στη συνολική ζήτηση ρεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή