Επέκταση του ομίλου Καράτζη στη Ρωσία με δημιουργία θυγατρικής

Επέκταση του ομίλου Καράτζη στη Ρωσία με δημιουργία θυγατρικής

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τέταρτη θυγατρική εταιρεία στο εξωτερικό και ειδικότερα στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας ίδρυσε ο εισηγμένος όμιλος Καράτζη που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το ιδιόκτητο ξενοδοχείο 5 αστέρων Nana Beach, δυναμικότητας 1.400 κλινών, το οποίο βρίσκεται στη Χερσόνησο Κρήτης. Είχε προηγηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η ίδρυση στην Ιταλία θυγατρικής εμπορικής με έδρα το Μιλάνο. Ταυτόχρονα ο όμιλος Καράτζη διαθέτει θυγατρική εμπορική εταιρεία στο Κούσεϊ της Γερμανίας και θυγατρική στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Αντώνης Καράτζης: «Η πορεία των εργασιών μας εξελίσσεται ικανοποιητικά το φετινό καλοκαίρι και παρουσιάζουμε αύξηση των αποτελεσμάτων μας. Θα πρέπει να επισημάνω ότι το 40% των ετήσιων αφίξεων στο ξενοδοχείο μας είναι πελάτες που έρχονται σταθερά τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζονται “επαναλαμβανόμενοι”. Ωστόσο η καθυστέρηση στην παροχή βίζας προς τους Ρώσους τουρίστες το πρώτο πεντάμηνο του 2016 στέρησε σημαντικά έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό. Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο προσεκτικοί τα επόμενα χρόνια». Σε ερώτηση της «Κ» για τη συνολική εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας ο κ. Καράτζης υπογράμμισε τα εξής: «Δεν εκμεταλλευθήκαμε όπως θα έπρεπε την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού σε γειτονικές χώρες (Τουρκία, Αίγυπτος), καθώς ναι μεν ήρθαν περισσότεροι τουρίστες, αλλά με πιο αδύναμη οικονομική στάθμη, αφού η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν μεγάλες αυξήσεις άνω του 25% και 30% και δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η χώρα μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, η διοίκηση έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, παρακείμενου στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας, Nana Beach. Η νέα μονάδα θα διαθέτει 127 δωμάτια και 260 κλίνες σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου και θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας. Το κόστος της αναμένεται να αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ, με ενισχυόμενο κόστος 4,43 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες ανέγερσης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του προσεχούς Νοεμβρίου, αφού έχει εξασφαλιστεί η άδεια για την κατασκευή και τη διαμόρφωση παραλίας έμπροσθεν του ξενοδοχείου, ενώ η αποπεράτωση θα ολοκληρωθεί σε δύο έτη από την έναρξη των εργασιών. Παράλληλα η εισηγμένη έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω της κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας. Το 2014 η εταιρεία αγόρασε ημιτελές ακίνητο 737 τ.μ. σε οικόπεδο 892 τ.μ. για να μετεγκατασταθούν οι διοικητικές της υπηρεσίες. Εντός του 2016 θα αρχίσουν οι εργασίες αποπεράτωσης και επέκτασης του εν λόγω κτιρίου, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2016. Η μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών θα απελευθερώσει πρόσθετο χώρο στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, όπου προγραμματίζεται επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ σε κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. Τα συνολικά κέρδη έπειτα από φόρους την 31η Δεκεμβρίου 2015 παρουσίασαν υστέρηση και ανήλθαν σε 5,728 εκατ. ευρώ έναντι 6,452 εκατ. ευρώ το 2014 για τον όμιλο, λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή στην Ελλάδα σε 29% από 26%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή