Μείωση τζίρου χονδρικού εμπορίου κατά 3,8%

Μείωση τζίρου χονδρικού εμπορίου κατά 3,8%

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κατά 3,8% σημείωσε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το β΄ τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών του χονδρικού εμπορίου εμφάνισε άνοδο 10,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης για τον τζίρο στο χονδρικό εμπόριο το β΄ τρίμηνο μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης λαμβάνει υπόψη την επίδραση εποχικών γεγονότων, όπως, για παράδειγμα, η έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος, κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες για τον κύκλο εργασιών που περιλαμβάνει το χονδρικό και λιανικό εμπόριο και την επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το β΄ τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 15,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Επίσης, σημείωσε μεγάλη αύξηση κατά 42,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει την πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων του β΄ τριμήνου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 18,9% και, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 55,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης του κύκλου εργασιών του β΄ τριμήνου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 8,6%. Ο αντίστοιχος εποχικά διορθωμένος δείκτης για τον τζίρο του β΄ τριμήνου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 10,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή