Αύξηση 36,8% στα κέρδη της MLS Πληροφορικής

Αύξηση 36,8% στα κέρδη της MLS Πληροφορικής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο του 1,99 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρους της MLS Πληροφορικής το α΄ εξάμηνο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 36,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με τη διοίκηση, πρόκειται για το καλύτερο πρώτο εξάμηνο της ιστορίας της επιχείρησης. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 11,48 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,4% έναντι των πωλήσεων του α΄ εξαμήνου του 2015. Η λειτουργική κερδοφορία της επιχείρησης (EBITDA) τους πρώτους έξι μήνες του έτους έφθασε τα 3,98 εκατ., αυξημένη κατά 28,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η καθαρή θέση της εταιρείας εμφανίζεται ενισχυμένη στα 23,90 εκατ. ευρώ έναντι 22,58 εκατ. ευρώ στις 31/12/2015.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2016, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Γιάννης Καματάκης υπογράμμισε τα εξής: «Τον Ιούλιο του 2016 στην ελληνική αγορά πουλήθηκαν 211.000 Smartphones έναντι 170.000 τον περυσινό Ιούλιο. Το μερίδιο της MLS τον Ιούλιο φέτος διαμορφώθηκε σε 6,8% (έναντι 3,2% πέρυσι), ξεπερνώντας το μερίδιο της Sony, της LG, της Microsoft – Nokia και πλησιάζοντας πολύ το μερίδιο (σε τεμάχια) της Apple. Είναι φανερό ότι οι Ελληνες προτιμούν τεχνολογικά προϊόντα που «μιλούν τη γλώσσα τους» είναι προσαρμοσμένα στον τόπο τους, στις συνήθειές τους και είναι σχεδιασμένα από Ελληνες μηχανικούς, με προϋπόθεση την υψηλή ποιότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να μιλούν ελληνικά στα MLS Smartphones και στα MLS Tablets».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή