Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΠΕ

Αύξηση κερδών 57%

Σε αξιοπρεπή επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς άλλαξαν χέρια περισσότερες από 120.000 μετοχές. Ταυτόχρονα η μετοχή ενισχύθηκε 0,52% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Στα 108 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων το α΄ εξάμηνο του 2016, με τα συνολικά καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 104 εκατ., αυξημένα κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κλωστήρια Ναυπάκτου

Προς αύξηση τζίρου

Καλή εικόνα παρουσίασε η μετοχή των Κλωστηρίων Ναυπάκτου την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύθηκε 7,05% και αναρριχήθηκε στα 0,091 ευρώ (κλείσιμο 25/8). Τη φετινή χρονιά τέθηκε σε πλήρη επαναλειτουργία το κλωστήριο της επιχείρησης στη Ναύπακτο, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να δουλεύει με παραγωγική δυναμικότητα 100%. Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών της μητρικής εταιρείας κατά περίπου 30%, σε σύγκριση με την περυσινή οικονομική χρήση.

Αλουμύλ

Αρνητική πορεία

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Αλουμύλ, η οποία υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 12,73% και υποχώρησε στα 0,240 ευρώ κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Οι εταιρείες του κλάδου αλουμινίου συνεχίζουν και το 2016 να παρουσιάζουν αρνητική πορεία λόγω της κάθετης πτώσης της ζήτησης. Η εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο εγκαινίασε τον εκθεσιακό της χώρο στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η επένδυση αποτελεί τoν μεγαλύτερo και πληρέστερo εκθεσιακό χώρο κουφωμάτων της Ελλάδας.

Σωληνουργεία Κορίνθου

Σε τροχιά ανάπτυξης

Αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου εκδηλώθηκε αυτήν την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο τίτλος να ενισχυθεί 5,88%. Η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία το 2015. Παράλληλα ολοκλήρωσε την επένδυση παραγωγής σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, στους οποίους στρέφεται πλέον το διεθνές ενδιαφέρον (υποθαλάσσιοι σωλήνες). Η εταιρεία συγκαταλέγεται πλέον στις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως που διαθέτουν ολοκληρωμένο πακέτο σωλήνων με ραφή και μπορούν να προσβλέπουν σε τροχιά ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή