Στόχος του ομίλου Μουζενίδη η λειτουργία και δεύτερου ξενοδοχείου στην Αθήνα

Στόχος του ομίλου Μουζενίδη η λειτουργία και δεύτερου ξενοδοχείου στην Αθήνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λειτουργία και δεύτερου ξενοδοχείου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έχει θέσει ως στόχο ο όμιλος Μουζενίδη μέσω της ξενοδοχειακής αλυσίδας του Bomo Club και, ήδη, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος την 1η Ιανουαρίου 2016 εγκαινίασε την παρουσία του στην Αττική, ενοικιάζοντας για 10 χρόνια το ξενοδοχείο Palace στη Γλυφάδα. Το ξενοδοχείο εντάχθηκε στην αλυσίδα Bomo Club, η οποία ελέγχει 7 ξενοδοχειακές μονάδες είτε ιδιόκτητες είτε ενοικιασμένες. Στο 4 αστέρων Βοmo Club Palace Hotel με δυναμικότητα 80 δωματίων πραγματοποιήθηκε, ήδη, πρόγραμμα ανακαινίσεων σε κοινόχρηστους και άλλους χώρους, το οποίο θα συνεχισθεί κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο. Πέραν της μονάδας της Γλυφάδας, τα άλλα ξενοδοχεία της αλυσίδας βρίσκονται 4 στη Χαλκιδική και από 1 στο Ρέθυμνο και στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ομίλου είναι εντός του 2017 το χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας Bomo Club να φθάσει τουλάχιστον στις 10 μονάδες. Η κάθοδος του ομίλου στη Νότια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2014 με την ενοικίαση του ξενοδοχείου Palmariva στην Εύβοια.

Ο όμιλος μέσω του ταξιδιωτικού του γραφείου υπολογίζει ότι θα διακινήσει φέτος στη χώρα μας περί τους 400.000 ξένους τουρίστες, διατηρώντας περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το μερίδιό του στην ελληνική αγορά. Ενα μεγάλο μέρος της εισερχόμενης κίνησης προέρχεται από τη Ρωσία. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που πήρε την πρωτοβουλία για να διοργανώσει στις 4 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα ένα μοναδικό γεγονός, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ειδικότερα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία, περίπου 1.200 εθελοντές θα επιχειρήσουν να φτιάξουν τη μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα βάρους 20 τόνων. Η όλη προσπάθεια θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και στον χώρο θα υπάρχει εκπρόσωπος της Guinness World Records προκειμένου να βεβαιώσει το ρεκόρ. Η εκδήλωση με τίτλο «To make a contribution to the Greek salad» έχει προγραμματισθεί την τελευταία ημέρα του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Στρατιωτικής Μουσικής Spasskaya Tower, στο οποίο συμμετέχουν μπάντες από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Από την εκδήλωση που υποστηρίζει ο ΕΟΤ εκτιμάται ότι θα προκύψουν πρόσθετα τουριστικά οφέλη κατά τη φθινοπωρινή περίοδο για τη χώρα από τη ρωσική αγορά. Φέτος, τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη των αφίξεων από τη Ρωσία, η οποία μεταξύ άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πλέον μεταξύ άλλων χωρών πρώτη σε ταχύτητα χορήγησης θεωρήσεων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, αφού σχολίασε θετικά το γεγονός, επισήμανε ότι αυτό πρέπει να επιτευχθεί και σε άλλες αγορές με τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα σε Ουκρανία, Ιράν και Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή