Ωθηση στα έργα τεχνολογίας ζητεί ο ΣΕΠΕ

Ωθηση στα έργα τεχνολογίας ζητεί ο ΣΕΠΕ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη για άμεση προώθηση σημαντικών έργων τεχνολογίας, όπως το Σύζευξις ΙΙ, καθώς και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κλάδου τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, συμφώνησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΕΠΕ που μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για τη νέα «ψηφιακή Ελλάδα», καθώς και οι άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, απαραίτητων για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας παραγωγικής ταυτότητας για τη χώρα, με κεντρική διάσταση την ανάπτυξη του συμπλέγματος δραστηριοτήτων που αφορά την ψηφιοποίηση της οικονομίας, την αναβάθμιση του κλάδου της πληροφορικής και του software και την επέκταση των νέων τεχνολογιών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Τ. Τζήκας τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών έχουν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου αποτελούν εθνικό κεφάλαιο, διαθέτουν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται. Με 4.700 μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από 260.000 υψηλής εξειδίκευσης στελέχη, με 40 σχολές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από τις οποίες αποφοιτούν 5.000 επιστήμονες κάθε χρόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή