Μισό εκατ. τουρίστες στη Ρόδο τον Αύγουστο

Μισό εκατ. τουρίστες στη Ρόδο τον Αύγουστο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Ρόδου τον Αύγουστο, που θεωρείται πλέον ο καλύτερος μήνας των τελευταίων ετών, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό του νησιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», τον Αύγουστο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 442.973 άτομα έναντι 420.151 τον ίδιο μήνα πέρυσι, καταγράφοντας για τέταρτο μήνα αύξηση στην κίνηση.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι Αγγλοι τουρίστες εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση, καταγράφοντας μάλιστα και αρκετά μεγάλη αύξηση σε διψήφιο ποσοστό, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάχθηκαν οι Γερμανοί, που επίσης σημείωσαν άνοδο και στην τρίτη οι Ιταλοί, ενώ ακολούθησαν οι Ρώσοι, οι Ισραηλινοί και οι Σουηδοί.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική αγορά, που το τελευταίο διάστημα δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, σημείωσε αύξηση, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με την αυστριακή αγορά, η οποία κατέγραψε και τον μήνα που πέρασε μείωση.

Την ίδια πτωτική πορεία είχε και η τουριστική κίνηση από τη Νορβηγία και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, κάτι που παρατηρήθηκε και για το Βέλγιο, καθώς μαζί με την αγορά της Πολωνίας, ήταν οι προβληματικές της φετινής σεζόν.

Εξίσου αυξητικά ήταν τα ποσοστά της κίνησης για τις γραμμές εσωτερικού, με την αύξηση να φτάνει το 7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο έφτασαν στη Ρόδο συνολικά 50.936 άτομα, έναντι 47.595 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή