Συνάντηση ΟΠΕΜΕΔ με τα Διμερή Επιμελητήρια

Συνάντηση ΟΠΕΜΕΔ με τα Διμερή Επιμελητήρια

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, στην έδρα του ΟΠΕΜΕΔ, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του ΟΠΕΜΕΔ κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, του Προέδρου του ΣΕΒ και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ κ. Θεόδωρου Φέσσα και του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Νικόλα Κανελλόπουλου με Προέδρους και άλλους εκπροσώπους διοίκησης των Διμερών Επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η από κοινού διερεύνηση των προοπτικών προώθησης του θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Οι εκπρόσωποι των Διμερών Επιμελητηρίων συμφώνησαν στη σημασία και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης από τις επιχειρήσεις, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα σημεία:

  1. Τα Διμερή Επιμελητήρια θα συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Συνεργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, που σηματοδοτεί μία ευρύτερη συμπόρευση στην προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης.
  2. Τα Επιμελητήρια θα απευθύνουν πρόσκληση στις επιχειρήσεις – μέλη τους να αξιοποιήσουν τις ρήτρες Διαμεσολάβησης στις συμβάσεις τους.
  3. Ο ΟΠΕΜΕΔ θα συνεργασθεί με τα Διμερή Επιμελητήρια για την από κοινού διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας τον Μάρτιο 2017.
  4. Συμφώνησαν επίσης να υπάρξει συνεργασία για τη συνδιοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων για την προώθηση της Διαμεσολάβησης.
  5. Τα Επιμελητήρια ανέλαβαν να προτείνουν στον ΟΠΕΜΕΔ επιχειρήσεις – μέλη τους για απευθείας ενημέρωση των στελεχών τους για τη Διαμεσολάβηση και τα οφέλη της.
  6. Τα Επιμελητήρια επίσης έθεσαν στη διάθεση του ΟΠΕΜΕΔ τα επικοινωνιακά μέσα τους (έντυπα, ιστοσελίδες, newsletters) για την προώθηση των μηνυμάτων του Οργανισμού.

Στη συνάντηση, από πλευράς Διμερών Επιμελητηρίων, συμμετείχαν οι ακόλουθοι:

  1. Ο κ. Χ. Οικονομόπουλος, Πρόεδρος και η κα. Φ. Εμίρη, Γενική Διευθύντρια του ΕΛΛΗΝΟ-ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  2. Ο κ. Clemente Pinedo Πρόεδρος και η κα Miriam Rodriguez, Μέλος Δ.Σ. του ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  3. Ο κ. Β. Παΐσιος, Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
  4. Ο κ. Κ. Κατσιγιάννης, Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  5. Ο κ. Κ. Γιαννίδης, Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  6. Ο κ. Π. Κουτσίκος, Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και του ΕΛΛΗΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  7. Ο κ. Παναγιώτης Βαμβακάρης, Γενικός Γραμματέας του ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  8. Ο κ. Κ. Καραγκούνης, Γενικός Γραμματέας του ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.
  9. Ο κ. Αθ. Κελέμης, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  10. Ο κ. Π. Δρίτσας, Μέλος Δ.Σ. του ΕΛΛΗΝΟ-ΣΛΟΒΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  11. Ο κ. Μ. Κοθρής, Νομικός Σύμβουλος του ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Από την πλευρά του ΟΠΕΜΕΔ, παρέστησαν επίσης η κ. Λίλα Βόγλη, Διευθύντρια και ο κ. Δημήτριος Μάντζος, Εκτελεστικός Γραμματέας του Οργανισμού, η κα.Α.Μπλέτα διαμεσολαβήτρια και η κα.Μπ.Παπαβασιλείου διαμεσολαβήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή