Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Motor Oil

Στο road show Λονδίνου

Σε αξιοπρεπή επίπεδα παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Motor Oil τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Περισσότερες από 600.000 μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συναλλαγών. Η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 3,81%. Η διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης εγχώριας εταιρείας πετρελαιοειδών θα βρεθεί στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του 11ου επενδυτικού συνεδρίου που διοργανώνει το Χρηματιστήριο.

Πλαστικά Κρήτης

Αύξηση τζίρου 9,09%

Eνισχύθηκε η μετοχή των Πλαστικών Κρήτης στις τελευταίες συνεδριάσεις, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 4,87%. Η μετοχή αναρριχήθηκε στα 4,300 ευρώ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου. Η εισηγμένη δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αποτελέσματα α΄εξαμήνου. Στη διάρκεια του 2015 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 257,182 εκατ. εμφανίζοντας αύξηση κατά 9,09% σε σύγκριση με το 2014. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για τον όμιλο παρουσίασαν αύξηση κατά 19,21% το 2015 και ανήλθαν σε 37,824 εκατ.

Λούλης

Αστάθεια

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της αλευροβιομηχανίας Λούλη, με αποτέλεσμα ο τίτλος στο Χρηματιστήριο να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 5,96%. Η διοίκηση της μεγαλύτερης εγχώριας αλευροβιομηχανίας έχει αναφέρει από το α΄ τρίμηνο του 2016 ότι «οι δραματικές αυξομειώσεις των τιμών τόσο των εισαγομένων όσο και των εγχωρίων α΄ υλών τα τελευταία πέντε έτη, καθώς και η γενικότερη οικονομική κρίση μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα συνεχιστεί η αστάθεια αυτή στις τιμές στη διάρκεια της χρονιάς».

Κορρές

Στη Λατινική Αμερική

Με οριακή άνοδο 1,26% ολοκλήρωσε τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η μετοχή της εταιρείας καλλυντικών Κορρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική επιχείριση δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική. Η διανομή των προϊόντων της Κορρές στην αγορά της Βραζιλίας πραγματοποιείται μέσω του δικτύου της Avon. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρέχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τον όμιλο στην Λατινική Αμερική, καθώς η Avon πραγματοποιεί το 36% των πωλήσεών της στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή