Αύξηση επιβατικής κίνησης εσωτερικού και εξωτερικού για Aegean στο εξάμηνο

Αύξηση επιβατικής κίνησης εσωτερικού και εξωτερικού για Aegean στο εξάμηνο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανή είναι τα σημάδια της κακής εποχικά εικόνας του α΄ 6μήνου, η οποία επιδεινώθηκε από την περιορισμένη αύξηση αφίξεων στη χώρα που παρατηρήθηκε στο β΄ 3μηνο του έτους, στα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean.

Η Aegean παρουσίασε κατά το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους ενοποιημένα έσοδα ύψους 403,5 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Ενισχυμένη εμφανίστηκε η επιβατική κίνηση, η οποία διαμορφώθηκε στα 5,2 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 5%. Στο δίκτυο εσωτερικού η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 2,5 εκατ. επιβάτες (αύξηση 1%), ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 2,7 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 10%.

Ο όμιλος παρουσίασε, κατά το εποχικά πιο αδύναμο πρώτο εξάμηνο, ενοποιημένες ζημίες μετά φόρων ύψους 23,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με καθαρά κέρδη ύψους 14,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Στην αγορά εσωτερικού, η συνεχιζόμενη ύφεση, η σημαντική αύξηση της συνολικής προσφερόμενης χωρητικότητας σε συνδυασμό με την κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια (από 13% σε 23% και εν συνεχεία σε 24%) οδήγησαν σε περαιτέρω μείωση των μέσων καθαρών ναύλων. Επιπλέον, στην αγορά εξωτερικού, στην οποία η αυξημένη επένδυση της εταιρείας αλλά και άλλων ανταγωνιστών σε χωρητικότητα ήταν σημαντική, παρουσιάστηκε πολύ μικρή αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε ό,τι αφορά τις αφίξεις.

«Για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίσαμε τις επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου μας, καλύπτοντας πλέον 145 προορισμούς και στον στόλο μας που ανήλθε σε 61 αεροσκάφη. Η αδυναμία της ζήτησης το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως τον Μάιο και Ιούνιο, επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα και την κερδοφορία μας ειδικά λόγω της επιλογής που κάναμε να λειτουργήσουμε σε συγκεκριμένα εποχικά δρομολόγια και προορισμούς εξωτερικού πιο νωρίς και κατά την έναρξη της σεζόν για να αυξήσουμε τη χρήση των αεροσκαφών μας. Η Aegean παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, του δικτύου και της ανταγωνιστικότητάς της, έχοντας το μέγεθος, την ευελιξία και τους πόρους ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημ. Γερογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή