Αναβολή υπαγωγής του Μαρινόπουλου στο άρθρο 99

Αναβολή υπαγωγής του Μαρινόπουλου στο άρθρο 99

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 14 Δεκεμβρίου 2016, πολύ αργότερα από όσο αρχικά αναμενόταν, αναβλήθηκε η εκδίκαση της κύριας αίτησης του Μαρινόπουλου για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την παράταση της προστασίας της εταιρείας από τους πιστωτές της έως τις 14 Δεκεμβρίου 2016 και μένει να δούμε εάν αυτή θα είναι παρόμοια με αυτή της 1ης Ιουλίου ή θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη προστασία, όπως ζήτησε ο Μαρινόπουλος, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο συντηρητικών κατασχέσεων και προσημειώσεων υποθηκών.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οι συντηρητικές κατασχέσεις εμπορευμάτων επιτρέπονταν στην πραγματικότητα και με την απόφαση του Ιουλίου, όμως τότε δεν υπήρχαν επί της ουσίας εμπορεύματα στα ράφια. Σήμερα, που έχει ξεκινήσει σταδιακά η τροφοδοσία μέρους του δικτύου του Μαρινόπουλου, δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των προμηθευτών που έχουν διαταγές πληρωμής να τις ενεργοποιήσουν προχωρώντας σε συντηρητικές κατασχέσεις.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε χθες η παρουσία νομικού εκπροσώπου του Δημοσίου, που άσκησε –όπως και τον Ιούλιο– κύρια παρέμβαση, καθώς τάχθηκε μεν υπέρ της χορήγησης αναβολής, ζήτησε δε να μην επιτραπεί στον Μαρινόπουλο να προχωρήσει στο ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι δηλαδή τις 14 Δεκεμβρίου 2016, σε πώληση περιουσιακών στοιχείων του. Κύρια παρέμβαση είχε ασκήσει ο εκπρόσωπος του Δημοσίου και στη δίκη της 1ης Ιουλίου. Χθες, πάντως, δεν παρέστη για να ασκήσει παρέμβαση, κύρια ή πρόσθετη, υπέρ ή κατά του αιτήματος της εταιρείας Μαρινόπουλος, εκπρόσωπος του ΙΚΑ. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», πρόσθετη παρέμβαση ασκήθηκε από την πλευρά του Σκλαβενίτη ως μελλοντικού επενδυτή.

Η εταιρεία Σκλαβενίτης, άλλωστε, είναι αυτή που χρηματοδοτεί την τροφοδοσία των καταστημάτων του Μαρινόπουλου, κυρίως των 33 υπερμάρκετ. Μάλιστα, πλέον στα ράφια του Μαρινόπουλου αρχίζουν και εμφανίζονται προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της εταιρείας Σκλαβενίτης με το γνωστό σήμα «Μαράτα». Μεταξύ αυτών είναι και γιαούρτια που παράγει για λογαριασμό του Σκλαβενίτη η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, όπως αποκάλυψε χθες στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της γαλακτοβιομηχανίας Π. Τσινάβος. Ο ίδιος, μάλιστα, αν και τον Ιούλιο είχε ταχθεί κατά της χορήγησης προσωρινής προστασίας του Μαρινόπουλου από τους πιστωτές, πλέον, μετά και την επιχειρηματική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Σκλαβενίτης, δηλώνει ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά η αποδοχή του “κουρέματος” των απαιτήσεων». Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας Μαρινόπουλος και συγγενών εταιρειών της, με τον δικηγόρο της να τονίζει χθες στο δικαστήριο ότι γίνεται προσπάθεια για να κατατεθεί αυτή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή