Athens Ledra: άγονος ο 2ος πλειστηριασμός

Athens Ledra: άγονος ο 2ος πλειστηριασμός

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαρπο ήταν το αποτέλεσμα και της δεύτερης προσπάθειας πλειστηριασμού του ξενοδοχείου Athens Ledra, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού και παραμένει κλειστό πάνω από τρεισήμισι μήνες.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή διαδικασία πλειστηριασμού της ξενοδοχειακής μονάδας δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος. Η τιμή πρώτης προσφοράς όπως και στην πρώτη προσπάθεια πλειστηριασμού του ξενοδοχείου, στα μέσα Ιουλίου, ήταν στα 47,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, η υψηλή τιμή εκκίνησης απέτρεψε τη συμμετοχή ενδιαφερομένων για την απόκτηση του ξενοδοχείου καθώς στο κόστος κτήσης πρέπει να συνυπολογιστεί και μία επιπλέον δαπάνη για τον εκσυγχρονισμό μέρους των εγκαταστάσεων της μονάδας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προτίθενται να προχωρήσουν σε περαιτέρω νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Η διαδικασία του πλειστηριασμού αναμένεται να επαναληφθεί έως το τέλος του έτους, με πιθανή τιμή εκκίνησης περί τα 35 εκατ. ευρώ. Η μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της στις 31 Μαΐου. Τη διακοπή λειτουργίας ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία AΣΤΥ Α.Ε., αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή σε οικονομικές δυσχέρειες. Είχε προηγηθεί επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους του ξενοδοχείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή