Καρατόμηση των επικεφαλής ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ

Καρατόμηση των επικεφαλής ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απομάκρυνση των επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Δ. Μασίνα, και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) Δ. Καπνίση, προχώρησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής.

Οπως υποστηρίζει η ΓΓΔΕ, οι παραπάνω υπηρεσίες «θεωρούνται καίριας σημασίας για τη φορολογική διοίκηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής» και είχαν επιδόσεις «σημαντικά κατώτερες των στόχων που είχαν τεθεί, τόσο για το 2015 όσο και για το επτάμηνο του 2016». Αναφέρει, δε, σε ανακοίνωσή της πως τόσο για το ΚΕΦΟΜΕΠ όσο και για το ΚΕΜΕΕΠ, από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι «οι μόνοι στόχοι που παρουσίαζαν σημαντική υπέρβαση είναι αυτοί της βεβαίωσης, ενώ οι αντίστοιχοι στόχοι είσπραξης, από την οποία κρίνεται η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, παρουσίαζαν σημαντικότατη υστέρηση».

Συγκεκριμένα, η απόκλιση των εσόδων του ΚΕΦΟΜΕΠ έναντι του στόχου για το 2015 ήταν 18,1% και του ΚΕΜΕΕΠ 34%. Επίσης, σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, η απόκλιση για το ΚΕΦΟΜΕΠ ήταν 40,3% και για το ΚΕΜΕΕΠ 52,3%.

Πάντως, πρόσωπα που πρόσκεινται στον κ. Μασίνα ανέφεραν χθες ότι ο διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ αξιολογήθηκε για το επτάμηνο του 2016 αντί για το σύνολο του έτους 2016 ή το σύνολο της υπηρεσίας των 2,5 ετών, ενώ σημείωναν ότι αν και η θητεία του έληγε κανονικά στις 24 Φεβρουαρίου 2017, αξιολογήθηκε νωρίτερα.

Από την πλευρά της ΓΓΔΕ, στελέχη της διευκρίνιζαν χθες πως ο κ. Μασίνας αξιολογήθηκε νωρίτερα γιατί αφενός οι στόχοι δεν ήταν καλοί και αφετέρου η νέα αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση των στελεχών. Και στο πλαίσιο αυτό, η αξιολόγηση των στελεχών θα πρέπει να προηγηθεί της ένταξης λειτουργίας της νέας αρχής. Επίσης, στην ανακοίνωση της ΓΓΔΕ επισημαίνεται ότι στο ΚΕΜΕΕΠ ο αξιολογηθείς υποδιευθυντής είχε τοποθετηθεί ως αναπληρωτής επικεφαλής από την 1η Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς.

Πλέον, η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, όπως ανέφεραν από τη ΓΓΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή