Αποσύρει η Friesland το «Νουνού Εκλεκτό»

Αποσύρει η Friesland το «Νουνού Εκλεκτό»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προσδοκίες της FrieslandCampina Ηellas διέψευσαν οι επιδόσεις του γάλακτος δέκα ημερών υπό το σήμα «Νουνού Εκλεκτό» που λάνσαρε τον Ιούνιο του 2015 στην αγορά. Δεκαπέντε μήνες μετά η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το εν λόγω προϊόν, η παραγωγή και η διάθεση του οποίου έχει σταματήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Ο λόγος; Η εν λόγω κατηγορία, με την οποία η εταιρεία φιλοδοξούσε να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό και στις τρεις κατηγορίες γάλακτος (γάλα απλής παστερίωσης, γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας ή υψηλής παστερίωσης και γάλα ημέρας) που καθιερώθηκαν το 2014 δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τούτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία αποσύρεται εντελώς από την κατηγορία του γάλακτος, αφού θα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην κατηγορία της υψηλής παστερίωσης και φυσικά στο εβαπορέ. Το «Νουνού εκλεκτό» ήταν η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να τοποθετήσει στην αγορά γάλα με διάρκεια ζωής σχετικά ολίγων ημερών, καθώς το εβαπορέ έχει διάρκεια ζωής πολλών μηνών και το υψηλής παστερίωσης που παράγει η FrieslandCampina Hellas έχει διάρκεια ζωής 36 ημέρες.

Η απόφαση της ολλανδικής πολυεθνικής αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της φθίνουσας πορείας που εμφανίζει η αγορά γάλακτος από τις αρχές του έτους. Στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 συνολικά το γάλα ψυγείου κατέγραφε μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 15,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Το γάλα απλής παστερίωσης σημείωνε κάμψη πωλήσεων της τάξης του 18,3%, ενώ το γάλα υψηλής παστερίωσης υποχώρησε στο πεντάμηνο κατά 10,9%. Η μείωση των πωλήσεων στο εβαπορέ είναι της τάξεως του 16,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή