Εκκληση Σκλαβενίτη σε προμηθευτές να στηρίξουν τη συμφωνία για Μαρινόπουλο

Εκκληση Σκλαβενίτη σε προμηθευτές να στηρίξουν τη συμφωνία για Μαρινόπουλο

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το σήμα Σκλαβενίτης θα λειτουργούν τα καταστήματα της εταιρείας Μαρινόπουλος, όταν περάσει ο έλεγχος της τελευταίας –στην ουσία, μέρος του ενεργητικού και του παθητικού εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλος– στην πρώτη. Το παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Στέλιος Σκλαβενίτης σε επιστολή που απέστειλε στους προμηθευτές καλώντας να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξυγίανσης του Μαρινόπουλου.

Η επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2016, έφθασε χθες 26 Σεπτεμβρίου στους προμηθευτές, καταληκτική ημερομηνία για να απαντήσουν εάν συναινούν κατ’ αρχάς στο ποσόν των οφειλών του Μαρινόπουλου προς αυτούς και κυρίως στο «κούρεμα» κατά 50% των απαιτήσεών τους. Πρόκειται, δε, για μια επιστολή με την οποία ο Σκλαβενίτης επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχωρεί στο εγχείρημα της σωτηρίας του Μαρινόπουλου και κυρίως να τονίσει ότι η νέα εταιρεία δεν θα έχει καμία σχέση με την εταιρεία Μαρινόπουλος, αλλά με τη Σκλαβενίτης. Στην ουσία, η διοίκηση της τελευταίας υπενθυμίζει με αυτόν τον τρόπο την καλή σχέση που έχει με τους προμηθευτές της και παράλληλα επισημαίνει ότι η μη επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν θα λάβουν ούτε ευρώ πίσω.

«Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί με βάση τις αρχές, τις αξίες, αλλά και τη νέα οργανωτική δομή της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθείται η ίδια φιλοσοφία και πολιτική σε όλες τις δραστηριότητες, με συνέπεια και σεβασμό προς τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους εργαζομένους. Τα καταστήματα της νέας εταιρείας θα λειτουργήσουν με την επωνυμία μας και θα προσφέρουν στους καταναλωτές διευρυμένη ποικιλία, ποιότητα και τιμές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, βάσει του νόμου, απαιτείται άμεσα η συναίνεση των προμηθευτών ώστε να υποβληθεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Η μη επίτευξη της απαιτούμενης συναίνεσης και εφόσον δεν έχει προταθεί κανένα άλλο βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσης, θα καταστήσει αδύνατη την οποιαδήποτε καταβολή οφειλών προς τους προμηθευτές εκ μέρους του ομίλου Μαρινόπουλος».

Σε μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τους προμηθευτές να συναινέσουν, ο κ. Σκλαβενίτης επαναλαμβάνει στην επιστολή, πρώτον, ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα καταβληθούν άμεσα στους προμηθευτές τα υπόλοιπα που θα έχουν μεταφερθεί σε αυτήν, δηλαδή οι οφειλές μετά το «κούρεμα» κατά 50% και δεύτερον, ότι η νέα εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί με 125 εκατ. ευρώ κεφάλαια που θα μπουν από τον Σκλαβενίτη και νέο ομολογιακό δάνειο 362 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση του Σκλαβενίτη.

Και η επιστολή καταλήγει: «Με αίσθημα ευθύνης ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι επωφελής για όλο τον κλάδο μας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους προμηθευτές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης του ομίλου Μαρινόπουλος. Η στήριξή σας είναι απαραίτητη για να μπορέσει η τεράστια αυτή προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία».

Η αποστολή της εν λόγω επιστολής ερμηνεύεται από μερίδα της αγοράς ως ένδειξη ανησυχίας –αν όχι αγωνίας– τoυ Σκλαβενίτη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Πάντως, αν και οι πληροφορίες θέλουν σημαντική μερίδα των προμηθευτών να συναινούν κατ’ αρχάς με την πρόταση για το «κούρεμα» κατά 50% των απαιτήσεών τους, πολλοί εξ αυτών διατηρούν επιφυλάξεις μέχρι να δουν την πλήρη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι προμηθευτές έπρεπε να δώσουν την αρχική συναίνεσή τους έως χθες, προκειμένου και μόνο στην περίπτωση αυτή να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Η συμφωνία θα είναι αναρτημένη σε ασφαλή ιστοσελίδα μέχρι και αύριο, 28 Σεπτεμβρίου και στόχος είναι να έχει υπογραφεί η συμφωνία από το 60% τουλάχιστον του συνόλου των πιστωτών συμπεριλαμβανομένου του 40% τουλάχιστον των ενέγγυων πιστωτών προκειμένου να κατατεθεί στο δικαστήριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο έως τις 7 Οκτωβρίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή