Οριστικοποιείται η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Οριστικοποιείται η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επόμενων δύο ωρών αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Αν και η συμφωνία, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί και αναφερόταν στην επιστολή της PwC προς τους προμηθευτές θα έπρεπε να αναρτηθεί σε ασφαλή ιστοσελίδα από χθες, τούτο τελικά δεν συνέβη. Σύμφωνα με παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία τούτο δεν συνέβη διότι προέκυψαν στην πορεία πολλά νομικά ζητήματα. Αυτό, πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους δεν αλλάζει τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και στόχος παραμένει η κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης στο δικαστήριο την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής έχει "κλειδώσει" το 60% του συνόλου των πιστωτών που απαιτούνται για να ακολουθηθεί η διαδικασία των άρθρων 106 β και 106 του Πτωχευτικού Κώδικα (συμφωνία εξυγίανσης άμεσης επικύρωσης) και ότι σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το 40% των ενέγγυων πιστωτών (πρόκειται κυρίως για τις τράπεζες). Θα πρέπει, βεβαίως, να διευκρινισθεί εδώ ότι το 60% αφορά πιστωτές που καταρχάς δίνουν τη συναίνεσή τους για "κούρεμα" των απαιτήσεων που έχουν από τη Μαρινόπουλος κατά 50%. Μένει, βεβαίως, να δούμε πόσα από αυτά τα "ναι" θα είναι και οριστικά "ναι", θα υπογράψουν δηλαδή το κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης.

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με πηγές από τους προμηθευτές, αρκετοί εξ αυτών δίνουν αυτή την αρχική συναίνεση, όμως το έπραξαν όχι μέσω της αποστολής της ειδικής φόρμας της PwC, αλλά αποστέλλοντας δικά τους έγγραφα με τα οποία καθιστούν σαφές ότι θα συμφωνήσουν μόνο αφού δουν το οριστικό κείμενο.

Καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ η νέα εταιρεία

Χθες, εξάλλου, καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η επωνυμία της νέας εταιρείας. Ονομάζεται "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη" και θα φέρει τη διακριτική ονομασία "Σκλαβενίτης". Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε 50 έτη, το μετοχικό κεφάλαιό της θα είναι 125 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν μετρητοίς. Πρόεδρος στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο θα ορισθεί η κα Μαρία Σκλαβενίτου, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο κ. Στέλιος Σκλαβενίτης και μέλος ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή