OMEGA: Μια νέα συλλογή έρχεται στην επιφάνεια

OMEGA: Μια νέα συλλογή έρχεται στην επιφάνεια

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στα βαθιά μπλε νερά του πλανήτη, η OMEGA έβρισκε συχνά έμπνευση αλλά και δυνατότητες. Το 2005, μετά από δεκαετίες εμπειρίας πάνω και κάτω από τα κύματα, κοιτάξαμε τους αληθινούς θρύλους της θαλάσσιας εξερεύνησης, ώστε να αντλήσουμε βοήθεια για τη δημιουργία της συλλογή Planet Ocean. Αυτή η πρωτότυπη οικογένεια καταδυτικών ρολογιών δημιουργήθηκε με πρωτοποριακό πνεύμα, όπως αυτό των William Beebe, Jacques Cousteau και Jacques Mayol, όλοι εκ των οποίων φορούσαν ένα OMEGA καταδυτικό ρολόι στον καρπό τους.

Ωστόσο, τα ρολόγια Planet Οcean πηγαίνουν βαθύτερα από την έμπνευση.

Η OMEGA με υπερηφάνεια παρουσιάζει τη νέα γενιά αυτής της δημοφιλούς συλλογής που αποτελείται από κομψά και άκρως λειτουργικά ρολόγια, τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα. Σε αυτά τα 38 νέα μοντέλα, μπορείτε να δείτε πώς χρησιμοποιήσαμε όλα τα καινοτόμα υλικά μας αλλά και τις αντίστοιχες μεθόδους παραγωγής, ώστε να επιφέρουμε μια ολοκληρωτική επανάσταση στον σχεδιασμό. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πιστοποίηση που πλέον συνοδεύει το κάθε μοντέλο ως Master Chronometer. Πιστοποιημένο με την υψηλότερη βαθμίδα ακρίβειας και απόδοσης στην Ωρολογοποιία, το φετινό Planet Ocean 600M Master Chronometer ταξιδεύει σε νέα νερά υπεροχής.


ΤΟ ΝΕΟ PLANET OCEAN 600M MASTER CHRONOMETER

Για αυτή τη νέα γενιά των μοντέλων Planet Ocean, η OMEGA χρησιμοποίησε πολλά καινοτόμα μοντέρνα υλικά. Αρχικά, κεραμικό υλικό χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία καντράν και στεφάνης σχεδόν σε όλα τα μοντέλα. Υλικό Liquidmetal® χρησιμοποιήθηκε για τη διαρκή αντοχή του και την ομορφιά του στις καταδυτικές κλίμακες, ενώ χρυσό 18K Sedna™ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη συλλογή Planet Ocean, προσδίδοντας μια μακράς διαρκείας κοκκινωπή απόχρωση. Τέλος, η χρήση του υλικού OMEGA Ceragold™ επιτρέπει την ανάμειξη κεραμικού υλικού με 18K χρυσό για τη στεφάνη, τα νούμερα και τις ενδείξεις ώρας.

Συνδεδεμένα με αυτές τις νέες κάσες, τα λουριά και τα μπρασελέ έχουν επίσης επανασχεδιαστεί. Το παραδοσιακό μεταλλικό μπρασελέ έχει ενσωματωθεί ελαφρά με διαφορετικό τρόπο στην κάσα, ώστε να κάθεται αλλά και να δείχνει καλύτερα στον καρπό. Υπάρχουν επίσης νέα λουριά από καουτσούκ τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν με υφασμάτινα. Τους έχει δοθεί αντιβακτηριδιακή επίστρωση η οποία τα καθιστά τέλεια για υποβρύχιες εξορμήσεις. Παρομοίως, τα αδιαβροχοποιημένα δερμάτινα λουριά που προσφέρονται στη συλλογή φέρουν επίσης αντιβακτηριδιακή επίστρωση στο εσωτερικό τους, που είναι φτιαγμένο από καουτσούκ, αυξάνοντας την άνεση και τη χρηστικότητα.

Άλλες διακριτικές αλλαγές αποτελούν η νέα γραμματοσειρά στα αραβικά νούμερα, το νέο σχέδιο alveol στο πίσω βιδωτό καπάκι, η επανασχεδιασμένη κλίμακα λεπτών στο καντράν, καθώς και η πιστοποίηση ως Master Chronometer που συνοδεύει κάθε μοντέλο. Για να επιτευχθεί αυτό το υψηλό στάνταρ ακρίβειας, απόδοσης και μαγνητικής αντοχής, τα ρολόγια έχουν περάσει από 8 απαιτητικές δοκιμασίες καθορισμένες από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).

Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ PLANET OCEAN 45,5MM

OMEGA: Μια νέα συλλογή έρχεται στην επιφάνεια-1

Οι τολμηροί χρονογράφοι Planet Ocean 600M Master Chronometer έχουν φτιαχτεί για να ξεχωρίζουν. Τα γυαλισμένα κεραμικά καντράν είναι μαύρου ή μπλε χρώματος και οι κάσες είναι από ατσάλι και χρυσό 18K Sedna™. Στο εσωτερικό τους τα ρολόγια φέρουν τον νέο μηχανισμό Master Chronometer 9900/9901.

Σε αρκετά μοντέλα, για πρώτη φορά το καουτσούκ έχει αναμειχθεί με κεραμικό υλικό, ώστε να δημιουργηθεί μία μοναδική και σαγηνευτική στεφάνη. Αυτή η χρωματική καινοτομία καλύπτει τα πρώτα 15 λεπτά, αποτελώντας για τους δύτες που βουτούν κάτω από τα κύματα ένα χρήσιμο εργαλείο ασφαλείας.

Τέλος, υπάρχει και ένα μοντέλο του οποίου η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο grade 5, με γκρι περιστρεφόμενη στεφάνη από καουτσούκ και νιτρίδιο σιλικόνης (οξείδιο του πυριτίου) και με αμμοβολισμένο καντράν τιτανίου grade 5.

Η ΑΝΤΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ PLANET OCEAN 43,5mm

OMEGA: Μια νέα συλλογή έρχεται στην επιφάνεια-2

Τα αντρικά μοντέλα προσφέρουν κεραμικά καντράν σε μαύρο ή μπλε χρώμα. Οι περισσότερες κάσες είναι κατασκευασμένες από ατσάλι, ενώ μια έκδοση με μπλε καντράν έχει φτιαχτεί από χρυσό 18K Sedna™.

Όπως η συλλογή των χρονογράφων, η αντρική συλλογή περιέχει αρκετά νέα μοντέλα που φέρουν τη χαρακτηριστική καινοτόμο περιστρεφόμενη στεφάνη από κεραμικό και καουτσούκ. Υπάρχει επίσης ένα μοντέλο από τιτάνιο grade 5 που έχει την ίδια τεχνολογία και περιλαμβάνει γκρι περιστρεφόμενη στεφάνη από καουτσούκ και νιτρίδιο σιλικόνης (οξείδιο του πυριτίου). Για αυτή την έκδοση το καντράν είναι αμμοβολισμένο με τιτάνιο grade 5.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ PLANET OCEAN 43,5MM GMT

OMEGA: Μια νέα συλλογή έρχεται στην επιφάνεια-3

Αυτό το ρολόι, με το μαύρο του κεραμικό καντράν, φέρει τη πρώτη παγκοσμίως γυαλισμένη μαύρη και άσπρη κεραμική περιστρεφόμενη στεφάνη. Η στεφάνη στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι επίσης διπλής κατεύθυνσης. Τα νούμερα και οι κλίμακες έχουν κατασκευαστεί με συγκεκριμένα χρώματα, ώστε να δημιουργείται αντίθεση και να διαχωρίζεται εύκολα η νύχτα από την ημέρα, ενώ ο μηχανισμός Master Chronometer 8906 δίνει ζωή στο ρολόι.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ PLANET OCEAN 39,5mm

OMEGA: Μια νέα συλλογή έρχεται στην επιφάνεια-4

Το νέο μέγεθος των 39,5mm στα μοντέλα Planet Ocean 600M Master Chronometer τοποθετείται ανάμεσα στην παραδοσιακή έκδοση των 42mm και σε αυτή των 37,5mm. Τα καντράν και οι στεφάνες που προσφέρονται είναι από μαύρο, μπλε ή λευκό κεραμικό υλικό, ενώ κάθε ρολόι φέρει τον μηχανισμό Master Chronometer 8800/8801.

Στα περισσότερα μοντέλα οι κάσες είναι κατασκευασμένες από ατσάλι, ενώ η έκδοση με το λευκό κεραμικό καντράν περιλαμβάνει χρυσό 18K Sedna™.

Τελικώς, υπάρχει ένα μοναδικό μοντέλο από χρυσό 18K Sedna™ με «σοκολατένιο» καφέ καντράν και περιστρεφόμενη στεφάνη στην ίδια απόχρωση.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ OMEGA SEAMASTER PLANET OCEAN ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ WEBSITE ΤΩΝ OMEGA WATCHES:

http://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/the-collection/product/

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή