Στα 59,5 εκατ. ευρώ το «άνοιγμα» επτά εισηγμένων εταιρειών

Στα 59,5 εκατ. ευρώ το «άνοιγμα» επτά εισηγμένων εταιρειών

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 59,537 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις επτά εισηγμένων κατά της εταιρείας Μαρινόπουλου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες λογιστικές εκθέσεις του 2016 που είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι και χθες το μεσημέρι. Δεν αποκλείεται βέβαια να αυξηθούν οι απαιτήσεις, καθώς αρκετές εισηγμένες που πιθανότατα διεκδικούν αποζημιώσεις δεν είχαν δημοσιεύσει τις λογιστικές τους εκθέσεις μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα της «Κ», στην κορυφή των εισηγμένων με τις περισσότερες απαιτήσεις βρίσκεται η MIG ενώ τις λιγότερες απαιτήσεις εμφανίζει ο Παπουτσάνης. Ας δούμε εν συντομία πώς περιγράφουν ορισμένες εκ των εισηγμένων το οικονομικό τους άνοιγμα στον όμιλο Μαρινόπουλου.

Η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι υπογραμμίζει τα εξής: «Οι πωλήσεις μας στο εσωτερικό επηρεάστηκαν έντονα αρνητικά από την αναταραχή που προκάλεσε στην αγορά του λιανεμπορίου η εκδήλωση χρηματοοικονομικής δυσχέρειας των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου.

Στο πλαίσιο της διαχείρισης αυτής της πιστωτικής μας έκθεσης, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις παραδόσεις των προϊόντων μας, αρνούμενοι να εξυπηρετήσουμε παραγγελίες…». Η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm τονίζει τα εξής: «Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του ομίλου κατά το α΄ εξάμηνο 2016 επιβαρύνθηκαν από την επίδραση έκτακτης απομείωσης στα υπόλοιπα απαιτήσεων από τον όμιλο Μαρινόπουλου. Σημειώνεται ότι μέχρι την ημερομηνία έγκρισης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης δεν έχει ληφθεί οποιοδήποτε σχέδιο συμφωνίας συναίνεσης των πιστωτών. Στην παρούσα φάση, ο όμιλος συνεχίζει να παίρνει όλα τα προσήκοντα νομικά μέτρα με σκοπό την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης».

Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος υπογραμμίζει στην εξαμηνιαία έκθεσή της: «Ο όμιλος Μαρινόπουλου αποτελούσε τον σημαντικότερο πελάτη της εταιρείας κατά τα προηγούμενα έτη (άνω του 15% των πωλήσεων της εταιρείας για τα έτη 2015 και ’14). Η επίδραση της απομείωσης των οφειλών της εταιρείας από τα μέλη του ομίλου Μαρινόπουλου, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ (που αποτελεί το 50% της συνολικής απαίτησης), βάρυνε τα αποτελέσματα χρήσης του 6μήνου».

Ο Παπουτσάνης τονίζει ότι: «Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με μεγάλη αλυσίδα λιανικής (Μαρινόπουλος Α.Ε.) η εταιρεία προέβη σε προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων ύψους 150.000 ευρώ. Το σύνολο των απαιτήσεων της εταιρείας από τη Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται σε 368.268,39 ευρώ». Η εταιρεία καλλυντικών Σαράντης λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τη δραστηριότητα της Μαρινόπουλος Α.Ε. σημειώνει ότι «προέβη σε προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των απαιτήσεων της Σαράντης από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος έχει από τον Δεκέμβριο του 2015 διακόψει τη συνεργασία με τη Μαρινόπουλος Α.Ε., την οποία και δεν προμηθεύει πλέον με προϊόντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή