Η δυναμική άνοδος του τουρισμού φέρνει νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Η δυναμική άνοδος του τουρισμού φέρνει νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυναμική που απέκτησε ο αθηναϊκός τουρισμός την τελευταία τριετία κινητοποίησε επενδυτικά κεφάλαια για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων 5 αστέρων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για τη μεταβολή του αρνητικού κλίματος που είχε καλλιεργηθεί σε ό,τι αφορά την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό την περίοδο 2008-13 οπότε έκλεισαν 89 ξενοδοχεία χρειάστηκε να συνεργαστούν Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων, η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Aegean και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Η συνολική αύξηση των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στην Αθήνα σε ποσοστό έως 60% στην τριετία 2014-16 προκάλεσε επενδυτικό ενδιαφέρον για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων, το οποίο παραμένει ενεργό και για τη σεζόν του 2017. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης παίζουν οι πολλαπλές επιλογές που έχουν πλέον τα ξενοδοχεία με τις οn-line κρατήσεις μέσω των διεθνών συστημάτων για τη διάθεση ελκυστικών τιμών όποτε απαιτείται.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε πολλά ξενοδοχεία του κέντρου οι online κρατήσεις υπερβαίνουν πλέον το 50% επί του συνόλου.

Στο επενδυτικό μέτωπο το καλοκαίρι άνοιξαν 3 μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Επί της οδού Μητροπόλεως σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας λειτούργησε το ξενοδοχείο 5 αστέρων Electra Metropolis με δυναμικότητα 216 δωματίων.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης από τον Ομιλο Ηλέκτρα που έχει μισθώσει το ξενοδοχείο ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, επί της πλατείας Ομονοίας άνοιξε το ξενοδοχείο Athens Tiare δυναμικότητας 111 δωματίων από την Mage Hotels and Resorts A.E. σε κτίριο που ενοικίασε με μακροχρόνια μίσθωση. Eπιπλέον, λίγο πιο μακριά από το κέντρο, επί της Λεωφόρου Συγγρού άνοιξε το Athens Avenue με δυναμικότητα 94 δωμάτια. Παράλληλα, με τις παραπάνω μονάδες το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας εμπλουτίστηκε και με μικρότερης δυναμικότητας, κυρίως, μπουτίκ ξενοδοχείων.

Η επόμενη πολυτελής ξενοδοχειακή άφιξη φέτος θα λάβει χώρα την 1η Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το Wyndham Grand Athens, μέλος του Wyndham Group Hotel, μίας εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων διεθνώς με χαρτοφυλάκιο 8.000 μονάδων σε 73 χώρες. Το ξενοδοχείο επί της πλατείας Καραϊσκάκη θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, 276 δωμάτια, 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Το κτίριο ιδιοκτησίας της Βιοχάλκο έχει ενοικιαστεί από την Zeus Ιnternational, που υλοποιεί και το έργο προκειμένου να λειτουργήσει το ξενοδοχείο υπό την επωνυμία του ομίλου της Wyndham. Επί της οδού Μητροπόλεως έχει αποφασίσει να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο και ο όμιλος N. Δασκαλαντωνάκη με την μετασκευή κτιρίου της εταιρείας Χυτήρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή