Στόχος της HotelBrain να ξεπεράσει τα 170 ξενοδοχεία το 2017

Στόχος της HotelBrain να ξεπεράσει τα 170 ξενοδοχεία το 2017

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 170 ξενοδοχεία έχει θέσει στόχο να βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της το 2017 η εταιρεία HotelBrain, η οποία πέραν της διαχείρισης εισέρχεται δυναμικά και στον χώρο της ενοικίασης ξενοδοχειακών μονάδων.

Φέτος, η HotelBrain έφθασε να διαχειρίζεται 155 ξενοδοχεία με δυναμικότητα σχεδόν 10.000 κλινών. Οι μονάδες που λειτουργούν υπό τη διαχείριση της εταιρείας βρίσκονται σε 60 προορισμούς, ενώ πέραν της Ελλάδας έχει παρουσία στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Κύπρο, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στην Αυστρία και στην Ιταλία. Τα δύο τελευταία ξενοδοχεία στο εξωτερικό που ανέλαβε η HotelΒrain βρίσκονται στην Αυστρία και στην Ιταλία, ενώ διαπραγματεύεται άλλες τρεις μονάδες σε Μαυροβούνιο, Αυστρία και Μάλτα. O πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος ανέφερε χθες ότι η HotelBrain έχει συστήσει τη θυγατρική εταιρεία HotelBrain Capital η οποία μισθώνει ξενοδοχεία κατά μέσο όρο για 3 με 4 χρόνια προτείνοντας παράλληλα λύσεις στους ιδιοκτήτες για την αναβάθμιση και επανατοποθέτησή τους στην αγορά με στόχο την αύξηση των εσόδων. Η HotelBrain Capital διαθέτει, ήδη, στο δυναμικό της 16 ξενοδοχειακά καταλύματα ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο, το 2017 ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί σε 25, με στόχο διετίας τις 60 ξενοδοχειακές μονάδες. Η HotelBrain Capital αναλαμβάνει, υπό προϋποθέσεις, και περιπτώσεις ξενοδοχείων με υψηλές δανειακές υποχρεώσεις ή με μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε τράπεζες. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί η κατάθεση με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών ενός σχεδίου προς τις τράπεζες το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα ομαλής εξυπηρέτησης των δανείων. Εφόσον γίνει αποδεκτό το σχέδιο από τις τράπεζες και συναφθεί η μισθωτική σύμβαση, προβλέπεται η απευθείας κατάθεση του ενοικίου από τη HotelBrain στις τράπεζες προς εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών.

Πάντως, ο κ. Παλαιολόγος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την ανεξέλεγκτη, χωρίς κανονιστικό και φορολογικό πλαίσιο, λειτουργία της αγοράς των τουριστικών μισθώσεων στα ακίνητα, ακόμη και σε σημαντικούς προορισμούς της χώρας όπως είναι η Σαντορίνη και η Μύκονος. Σημειώνεται ότι στη ΗotelBrain εργάζονται σήμερα 60 στελέχη και 190 εποχικοί υπάλληλοι ενώ στα υπό διαχείριση ξενοδοχεία της απασχολούνται περίπου 4.000 υπάλληλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή