Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της προσεχούς εβδομάδος θα υπογραφεί, εκτός απροόπτου, η συναλλαγή πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, έναντι 400 εκατ. ευρώ, στην Apollo Investment ΗoldCo, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV. Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των 17.222.516 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η διαδικασία στη συνέχεια προβλέπει οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή ποσοστό περίπου 88% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, να μεταβιβαστούν στη θυγατρική της Jermyn η οποία ελέγχεται από αραβικά κεφάλαια και τον τουρκικό όμιλο Dogus. Παράλληλα, με τη μεταβίβαση, η Apollo θα καταβάλει το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η Εθνική Τράπεζα θα λάβει πάνω από 300 εκατ. ευρώ και το ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο ποσό. Σημειώνεται ότι η σύμβαση μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του ΤΑΙΠΕΔ και της αγοράστριας εταιρείας για την προώθηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της συναλλαγής πώλησης είχε υπογραφεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2014. Μεταξύ των ημερομηνιών που έχουν συζητηθεί για την υπογραφή της συναλλαγής πώλησης είναι και η 18η Οκτωβρίου και μάλιστα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα θα μιλήσει στο συνέδριο του ΣΕΤΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Εξελίξεις θα υπάρχουν και στη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς, ενόψει του σχεδιασμού για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού και επέκτασης των εγκαταστάσεών του, έχει αποφασισθεί το σύστημα κρατήσεων των ξενοδοχείων να είναι ανοιχτό έως τις 10 Νοεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσει όλο το συγκρότημα, καθώς μεταξύ άλλων θα παραμείνουν ανοιχτά επισιτιστικά τμήματα, η παραλία, η μαρίνα κ.ά. Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, τη δημιουργία 15 υπερπολυτελών κατοικιών κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή