Είσοδος της Play στη συνδρoμητική τηλεόραση της Πολωνίας

Είσοδος της Play στη συνδρoμητική τηλεόραση της Πολωνίας

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την δεύτερη θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία κατέκτησε η εταιρεία Play. Παράλληλα, η εταιρεία, συμφερόντων του Ελληνα επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης, προσφέροντας μπουκέτα καναλιών, τόσο για συσκευές κινητής τηλεφωνίας όσο και συσκευές τηλεόρασης.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξή της στην πολωνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, η Play πλέον κατατάσσεται στην δεύτερη θέση με περίπου 14,4 εκατ. συνδρομητές (πελάτες). Η εταιρεία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κερδίσει γρήγορα μερίδιο αγοράς. Στο τέλος Ιουνίου 2016 το μερίδιό της ανήλθε σε 25,5% –γεγονός που της δίνει τη τρίτη θέση– κερδίζοντας 3,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το μερίδιο που κατείχε τον Ιούνιο του 2015.

Μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους, η εταιρεία αύξησε τους πελάτες της κατά 13,7% και τα έσοδα κατά 17,4%. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,44 δισ. ζλότι (περίπου 335 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά λειτουργικά κέρδη EBITDA σε 437 εκατ. ζλότι (102 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη ΕΒΙΤDA ήταν αυξημένα κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Ενδεικτικό της πορείας της Play είναι ότι πρόσφατα ο επιχειρηματίας Π. Γερμανός επιχείρησε να την πουλήσει, αλλά το τίμημα κρίθηκε χαμηλό. Η εταιρεία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, έλαβε επτά προσφορές με τίμημα έως και τα 3,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το προσφερόμενο τίμημα χαρακτηρίστηκε χαμηλό από τη διοίκηση της εταιρείας Olympia Group με συνέπεια η πώληση να ματαιωθεί. Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας Π. Γερμανός, μέσω της Tolerton που ελέγχεται από την Olympia Group, κατέχει το 50,3% των μετοχών της εταιρείας Play. Το υπόλοιπο 49,7% ελέγχει η εταιρεία Novator του Ισλανδού επενδυτή Θορ Μπιόργκολφσον, γνωστού από την επένδυσή του στην ελληνική εταιρεία Forthnet.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση τηλεπικοινωνιών πρόσφατα ανακοίνωσε στην πολωνική αγορά τη νέα υπηρεσία Play Now. Πρόκειται για μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και μουσικής, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πελάτες συμβολαίου της Play. Η μετάδοση του περιεχομένου θα γίνεται μέσω του Διαδικτύου (bitstream) σε συσκευές κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ, φορητών Η/Υ κ.λπ. Επίσης πρόσβαση στην υπηρεσία θα επιτυγχάνεται και μέσω τηλεοπτικών συσκευών οι οποίες όμως θα αξιοποιούν τη συσκευή Google Chromecast.

Σύμφωνα με την Play οι υπηρεσίες της Play Now θα διατίθενται δωρεάν και το εύρος τους θα εξαρτάται από το πακέτο του συνδρομητή. Τα χαμηλής χρέωσης συμβόλαια θα προσφέρουν πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο, το οποίο θα διευρύνεται όσο αυξάνονται οι χρεώσεις. Σημειώνεται ότι η «κατανάλωση» τηλεοπτικού ή/και μουσικού περιεχομένου της υπηρεσίας Play Now, δεν θα προσμετριέται στην «κατανάλωση» του πακέτου δεδομένων που αποκτά μέσω το συμβολαίου του ο χρήστης.

Για την κάλυψη της υπηρεσίας, η Play αναφέρει ότι επενδύει συνεχώς σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς που προσφέρουν υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η ίδια σημειώνει ότι τον Μάρτιο του 2016, προσέφερε υπηρεσίες 4G LTE στο 81% του πληθυσμού της Πολωνίας και υπηρεσίες 4G LTE Ultra στο 40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή