Ελληνική μάχη εξωστρέφειας στο Παρίσι

Ελληνική μάχη εξωστρέφειας στο Παρίσι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Περισσότερες από 200 ελληνικές επιχειρήσεις από τον αγροδιατροφικό τομέα δίνουν τη δική τους μάχη εξωστρέφειας αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών της χρονιάς SIAL Paris 2016.

Mεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών συμμετέχει με την ελληνική παρουσία, που οργάνωσε η Enterprise Greece, επιχειρώντας να μεγεθύνει ή να ξεκινήσει τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων σε ξένες αγορές.

Τόσο εταιρείες με μικρό τίτλο εργασιών όσο και 100% ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με τζίρο, που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ και παρουσία από τη Βόρεια Αμερική έως και τη Νοτιοανατολική Ασία, πραγματοποιούν αλλεπάλληλες επιχειρηματικές συναντήσεις με ξένους αγοραστές- άλλες φορές παλιούς γνώριμους και άλλες φορές εν δυνάμει νέους πελάτες.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία των ελληνικών Περιφερειών- μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Στερεάς Ελλάδας, η οποία προσήλθε κάτω από την ομπρέλα του Enterprise Greece και συνοδεύτηκε με την παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. 

«Η περιφέρεια ενθαρρύνει και υποστηρίζει το άνοιγμα νέων αγορών για τις παραγωγικές επιχειρήσεις που μπορούν να διαπρέψουν στο εξωτερικό και να αποτελέσουν παράδειγμα και μοντέλο προς μίμηση», δήλωσε ο περιφερειάρχης, κ. Μπακογιάννης.

Ο προέδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, σημείωνει, μιλώντας στην «Κ» πως «στρατηγικά από εδώ και στο εξής έχουμε επιλέξει να δίνουμε ολιστική παρουσία στην ελληνική εξωστρέφεια:  Προβολή προϊόντων, επιδίωξη ευκαιριών και ενδιαφέροντος και για προϊόντα και για χώρα προέλευσής τους και άνοιγμα επενδυτικών ευκαιριών και για εταιρίες και για προϊόντα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Βελισσάριος Δότσης, εξηγεί πως «το μήνυμα της φετινής συμμετοχής είναι το “Invest in Taste”, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στην ίδια τη ζωή, και απευθύνοντας παράλληλα, ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των τροφίμων και ποτών».

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο Parc des Expositions στο Παρίσι την Κυριακή και θα κλείσει την Πέμπτη.

Σε αυτή συμμετέχουν χιλιάδες επιχειρήσεις είτε με αυτόνομη παρουσία είτε με εθνικά περίπτερα, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας, που βρίσκονται εκατέρωθεν του ελληνικού χώρου και δίνουν το σαφές μήνυμα της έντασης του ανταγωνισμού, που επικρατεί διεθνώς σε καίριες αγορές για βασικά ελληνικά προϊόντα όπως το λάδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή