H Grivalia επενδύει 14 εκατ. σε ακίνητο της «Παπαστράτος»

H Grivalia επενδύει 14 εκατ. σε ακίνητο της «Παπαστράτος»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 14 εκατ. ευρώ πρόκειται να διαθέσει τους επόμενους μήνες η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ για την αγορά και ανακατασκευή των παλαιών εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στον Πειραιά σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων. Οι πρώην αποθηκευτικές εγκαταστάσεις ανήκαν στην εταιρεία Piraeus Port Plaza 1 A.E., η οποία αποκτήθηκε αρχικά από την Dimand Real Estate, ενώ στη συνέχεια υπήρξε συμφωνία με την Grivalia ώστε η τελευταία να αποκτήσει σε πρώτη φάση το 50% των μετοχών της, αντί ποσού 1,625 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη επένδυση της Grivalia που πραγματοποιείται με τη μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture). Μάλιστα, έχει υπογραφεί και προσύμφωνο για την απόκτηση και του υπόλοιπου 50% μόλις ολοκληρωθεί η επένδυση.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, οι εργασίες ανακατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς στόχος είναι η παράδοση του ακινήτου προς χρήση στα μέσα του 2017. Οπως ανέφερε η διοίκηση της Grivalia, στόχος είναι η εκμίσθωση του κτιρίου σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, δεδομένου ότι θα αλλάξει χρήση και θα μετατραπεί, από αποθηκευτικός χώρος που είναι σήμερα, σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων, το οποίο μάλιστα θα έχει και έντονα «πράσινο» χαρακτήρα, καθώς θα ακολουθηθούν οι αρχές της αειφόρου δόμησης, ώστε να παρέχεται η βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοση. Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, η ανωδομή θα ανέλθει σε 10.500 τ.μ., ενώ παρέχονται και υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης, συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ.

Η Grivalia εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την επιτυχία της εν λόγω επένδυσης, καθώς το ακίνητο καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο, βρίσκεται πλησίον του λιμανιού του Πειραιά και προσφέρει εξαιρετική προσβασιμότητα. Παράλληλα, η εισηγμένη φαίνεται να ποντάρει και στη σταδιακή ανάπτυξη της ευρύτερης επιχειρηματικής ζώνης του λιμανιού, με άξονα τις σημαντικές επενδύσεις που δρομολογεί η Cosco, μετά την ανάληψη του πλειοψηφικού ποσοστού στον ΟΛΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή